Yazdır

Faiz dip seviyeyi gördü

Tarih: 16 Mayıs 2013 - 16:59

Ata Portföy Fon Yönetim Direktörü Cem Tözge faizin dip seviyesini yorumladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) politika faizini 50 baz puan indirmesinin ardından gösterge tahvilin bileşik faizi tarihi dip seviyesi olan yüzde 4,81'e geriledi.
Güne yüzde 5,03 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi TCMB'nin politika faizini 50 baz puan indirmesinin ardından tarihi en düşük seviyesi olan yüzde 4,81'e geriledi.
Analistler, TCMB'nin faiz kararı sonrası fonlama maliyetinin düşecek olması nedeniyle kısa vadeli tahvillerde yüzde 4 seviyesinin altının görülebileceğini belirtiyor.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ata Portföy Fon Yönetim Direktörü Cem Tözge, TCMB'nin agresif faiz indirimi sonrası gösterge tahvilin bileşik faizinin aşağı yönlü hareketine devam ettiğini belirterek, "Çünkü 25 baz puanlık indirim tam olarak fiyatlanmış olmakla birlikte 50 baz puanlık indirim tam olarak fiyatlanmamıştı" dedi.
Hem haftalık fonlamanın hem de bankalararası fonlamanın sert bir şekilde aşağı gelecek olmasıyla kısa vadeli faizlerde aşağı yönlü hareketin devamının görülebileceğine dikkati çeken Tözge, öte yandan uzun vadeli faiz kısa vadeli faiz farkının bir miktar daha artmasının görülebileceğini söyledi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/faiz-dip-seviyeyi-gordu/381533