Yazdır

'İngiltere ekonomisi kalkınacak'

Tarih: 15 Mayıs 2013 - 14:22

İngiltere Merkez Bankası Başkanı King, ekonomik toparlanmanın "yakın" olduğunu söyledi

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, ekonomik büyüme için iyileşen görünüm ile birlikte, son tahminlerini sunduğu açıklamasında, İngiltere ekonomisinde toparlanmanın şimdi "görünürde" olduğunu söyledi.
Merkez Bankası'nın çeyrek dönem enflasyon raporunda ve King'in Temmuz ayında görevden ayrılmasından önceki son tahminlerinde, yetkililer, büyümenin bu çeyrekte, ilk çeyrekteki yüzde 0.3'ten sonra, yüzde 0.5'e hızlanacağı tahmininde bulundu. Yetkililer ayrıca, tahmin ufku üzerine de projeksiyonlarını yükseltti. Enflasyon konusunda, merkez bankası, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3.1 ile zirveye ulaşılacağını kaydetti. Bu oran, Şubat ayı beklentilerinin altında.
King, Londra'da merkez bankası binasındaki 89'ncu basın toplantısında, "Bugünün en önemli konusu, ekonomik görünümde memnuniyet verici değişikliğin olması" dedi ve "Bu tipik bir resesyon değil ve toparlanma da tipik olmayacak" şeklinde görüş bildirdi.
King, merkez bankasının hem ekonomik büyüme hem de enflasyon konusunda daha iyimser görünümünün, finansal kriz başladığından bu yana tahminde bulunabildiği ilk böylesine bir iyileşmeyi işaret ettiğini söyledi. Bu rapor, İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi'nin geçen hafta, teşvik programını değiştirmeyerek 375 milyar sterlinde ()571 milyar dolar) bırakma kararı aldığı toplantının ardından geldi. Karar bugün açıklanan tahminlerin ışığında alındı.
İngiltere Merkez Bankası, bugünkü açıklamasında, "Mayıs toplantısında, Para Politikası Komitesi, ılımlı ve sürekli bir toparlanmanın yakın olduğu konusunda görüş birliğine vardı," dedi ve "Enflasyon muhtemelen önümüzdeki iki yılın büyük bölümünde hedefin üzerinde kalacak. Ancak tahmine dahil edilen dönemin kalan kısmında, enflasyon hedefi etrafındaki riskler büyük ölçüde dengeli. Para politikası yüksek oranda teşviksel kaldı" değerlendirmesinde bulundu.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ingiltere-ekonomisi-kalkinacak/381352