Yazdır

ABD tahvil faizleri yükseldi

Tarih: 14 Mayıs 2013 - 22:14

ABD tahvilleri günün erken saatlerinde yükseliş kaydederken, varlık alım programına yönelik söylentilerle düşüşe geçti ve faizler yükseldi

10 yıllık ABD tahvil faizleri, hisse endekslerinin rekor seviyelerde işlem hacmine ulaşmasıyla Fed'in tahvillere olan talebi düşüren "rekor tahvil alım programını" yavaşlatabileceği ihtimali söylentileri sonrasında son yedi haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.
ABD tahvilleri, Fed Philadelphia Başkanı Charles Plosser'in "merkez bankası bir sonraki toplantısıyla en yakın zamanda parasal genişleme politikası doğrultusunda gerçekleştirdiği tahvil alımlarını azaltmalı" açıklamasıyla erken saatlerdeki kazancını sildi. Tahviller bugün erken saatlerde, durgun enflasyonun tahvillerin sabit ödeme değerlerine olan desteğini fiyatlayan alıcıları faizlerin etkilemesi ile ralli yapmıştı. Fed politika yapıcıları 18-19 Haziran'da toplanacaklar.
New York'ta bulunan R.W.Pressprich & Co. yönetici direktörü Larry Milstein, "Piyasaya son yedi işlem gününde öncülük eden Fed'in parasal genişlemeyi yavaşlatabileceği potansiyeli söylentileridir. Fed tarafından somut bir şeyler görmedikçe, aynı seviyelerden işlem yapmaya devam edeceğiz. Ekonomik rakamlar temel belirleyici unsur olacak" dedi.
10 yıllık ABD tahvil faizleri 2 baz puan, yani yüzde 0.02 puan, artarak New York saati ile 12:43'te yüzde 1.94 oldu. Mayıs 2023 vadeli 1.75'lik ABD tahvilinin fiyatı 6/32, yani 1,000 dolar nominal değerde 1.88 dolar, düşerek 98 1/4 oldu. Tahvil faizleri bugün 25 Mart'tan bu yana ulaştığı en yüksek seviyeye tırmanışından önce erken saatlerde üç baz puana varan düşüş yaşamıştı. Faizler geçen hafta 16 baz puan yükseldi.
Standard & Poor's 500 hisse endeksi yüzde 0.9 artışla son dokuz seanstaki sekizinci rekorunu kırdı.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abd-tahvil-faizleri-yukseldi/381249