Gelecek iGaranti'de
Tarih: 10 Mayıs 2013 - 09:46
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 'iGaranti'yi' düzenlediği basın toplantısında tanıttı
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Gelecek planımızı mobil kanallar üzerinde şekillendirmeye odaklanıyoruz" dedi. Garanti Bankası, sektördeki geleneksel hizmet biçimlerinin dönüşümüne ve geleceğin bankacılığına öncülük edecek yeni finansal servisi "iGaranti"yi düzenlediği toplantıyla tanıttı. Toplantıda konuşan Özen, mobil yaşamla birlikte tüketici davranışlarının kökten değiştiği günümüzde artık herkesin bankacılıktan alışverişe, eğlenceden sınırsız bilgiye kadar çok sayıda hizmete saniyeler içinde ulaşabildiğini ve her geçen gün daha fazlasını talep etiklerini söyledi.
Özen, telefonların sadece konuşmak için değil, günlük yaşamdaki birçok ihtiyacın hızlı ve kolay bir şekilde karşılanması için kullanıldığını belirterek, şunları kaydetti:
"2013'te dünyada 800 milyonun üzerinde akıllı telefon satılması, toplam akıllı cihaz sayısının ise yıl sonunda 2 milyara ulaşması bekleniyor. Biz de güçlü insan kaynağımız ve bize yeni ufuklar açan teknolojimiz sayesinde, bu değişimi yıllar önce fark eden bir kurum olarak gelecek planımızı mobil kanallar üzerinde şekillendirmeye odaklanıyoruz. Son bir senede klasik anlamda mobil bankacılığa önemli yatırımlar yaptık. Her platform için uygulamalar geliştirdik. İnternet bankacılığındaki liderliğimizi, mobil bankacılık alanına taşıdık. Bugün mobil bankacılıkta gerçekleştirilen finansal işlemlerdeki pazar payımız yüzde 44'e ulaşmış durumda...Geçtiğimiz 15 sene boyunca dijital bankacılık alanında her zaman değişimin öncüsü olduk, ilkleri gerçekleştirdik."
Tanıtılan yeni hizmetin, dijital bankacılıktaki öncü olma istek ve şevkin bir göstergesi olduğunu ifade eden Özen, "Bunun için sadece Türkiye'deki değil dünyadaki sosyal ve demografik değişimleri analiz ediyor, eğilim, beklenti ve ihtiyaçları yakından izliyoruz. Mobil teknolojileri iş süreçlerine entegre eden kurumların, verimlilik ve inovasyonda önemli bir rekabet avantajına sahip olacağını da dikkate alarak sınırları zorluyoruz" dedi. Sunduğu kişiselleştirilmiş hizmetlerle akıllı telefonlarda kullanılabilecek bir servis olan iGaranti'nin bu yenilikçi anlayışın somut bir örneği olduğunu vurgulayan Özen, şöyle konuştu:
"iGaranti'yi tasarlarken odağımızda, müşterimiz olsun ya da olmasın 'insan' yer aldı. Kullanıcıları için düşünen, onları doğru zamanda ve doğru şekilde yönlendiren bir servis geliştirmeyi amaçladık. Projenin kilit bileşenleri, tasarımda ileri, kullanımda pratik teknoloji ve her müşterinin gerçek ihtiyacını derinlemesine anlamak oldu. İnanıyoruz ki mobil kanalları kullanan herkes, kısa bir süre içinde, 'ben de bu dünyada yer almalıyım' arzusuna sahip olacak. Garanti olarak, bundan sonra da, her işimizde 'zamanın nabzını' tutarken, 'zamanın ötesinde olma' felsefesiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
Maliyet avantajını müşteriye yansıtacağız
Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özen, "Mobil uygulamada faizler daha uygun olacak mı- şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: "Bu uygulamada bırakın Türkiye'yi dünyada olmayan şeyler var. Burada maliyet avantajımız olduğu için tabii ki bunu müşteriye yansıtacağız. Faizler daha iyi olacak mı? Evet olacak. Burada komisyon da yok."
Özen, iGaranti uygulamasını ilk yılda 350 bin kişinin kullanacağı öngörüsünde bulunarak, "Garanti Bankası'nın toplam müşterileri finansal işlemlerinde dijital kanalların payı yüzde 80 düzeyinde. Bu uygulamayı dünyada ilk olarak biliyoruz. Varsa babayiğit çıksın diyoruz. Bazı kısımları olabilir ama toplam bir bankacılık anlayışı olarak yok. Şu anda iPhone uygulaması var.Android uygulaması da gelecek" dedi.
"İnternet ve mobil bankacılığın yaygınlaşmasıyla şubelerin gelecekteki durumuna ilişkin bir soru üzerine Özen, şunları söyledi:
"Yatırımlar buralara yapılması şubeleşmenin durdurulacağı anlamına gelmiyor. Türkiye'de 1 milyon kişiye düşen şube sayısı 200'e bile ulaşmadı. Şube formatı artık çok daha önemli. Ucuz kiralı, ufak ve daha verimli şubeler açmamız lazım. 2000'li yıllarda dijital bankacılık yüzde 20 seviyesinde iken, şimdi yüzde 80'lere çıktı. Bu işi görmemek imkansız. Bu işe yatırım yapmayan zaten kaybedecek, hem de büyük kaybedecek. ABD'de son beş yılda açılan şubelerin yüzde 75'i zarar ediyor. ABD'de 1 milyon kişiye düşen sayısı 300-400'ler seviyesinde. Türkiye'de gidecek yer var.
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer ise yakın bir zamanda nüfusun önemli bir kısmını, dijital hayata sürekli bağlı müşterilerin oluşturacağı ifade ederek, şunları aktardı:
"Bağlantılı müşteriler olarak adlandırdığımız, akıllı telefon uygulamalarını gündelik yaşamlarının içine rutin bir şekilde yerleştirmiş bu kitle için deneyim 'her şey' demek. Bu müşteri grubunun 'genetik kodu'nda, artık etkileyici bir deneyim yaşama beklentisi var. Bizim amacımız da, bu grubun yaşam döngüsünün içine finansı sadece 'reaktif ve işlem bazlı değil', 'etkileyici bir müşteri deneyimi'yle en kusursuz şekilde koyabilmek. Adeta bir dış zeka gibi davranarak, müşterilerimizin karar almasını kolaylaştıracak yönlendirmelerde bulunmak. iGaranti bu vizyonla geliştirilmiş bir finansal servis. Mottosu da 'Paranı senden çok düşünen biri."
iGaranti:Paranı senden çok düşünen biri
Garanti Bankası, sektördeki geleneksel hizmet biçimlerinin dönüşümüne ve geleceğin bankacılığına öncülük edecek yeni finansal servisi iGaranti'yi kullanıma sundu.
Bir dış zeka gibi davranarak; kullanıcıları için düşünen, finansal kararlarını kolaylaştıran, onları doğru zamanda ve doğru şekilde yönlendiren bir platform olan iGaranti uygulaması, siyah-beyaz çekilen, sade ve doğal bir kurguda hazırlanan reklam filmiyle tanıtıldı.
"Paranı senden çok düşünen biri" sloganıyla sunulan reklam filminde rol alan Mazhar Alanson'un; deneyimli, uzman aynı zamanda genç ve dinamik duruşu, yeni finansal servisin doğasıyla birebir örtüşüyor. Mazhar Alanson, iGaranti'nin, tercihlere göre şekillenen ve yaşayan bir uygulama olduğunu ve "Ben de bu dünyada yer almalıyım" arzusunu yaratacak tavırlarıyla aktarıyor. Uygulamanın kullanıcıyı tanıması ve bireysel ihtiyaçlara göre farklı finansal öneriler geliştirmesi, farklı şekillere dönüşen bir maddeyle anlatılıyor. Tek dokunuşla, iGaranti'nin ürün özelliklerine uygun metaforlara dönüşen bu madde, birikim özelliği "Şimdi Biriktir" de bulut ve damlaya, lokasyon bazlı fırsatlardan haber veren "Akıllı Fırsatlar"da horoza, gelir gider dengesine göre finansal durum hakkında bilgi veren "Para Durumu"nda çalar saate dönüşüyor. Filmin sonunda, telefonun içine dolarak iGaranti logosunu oluşturuyor.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/gelecek-igarantide/380784