Yazdır

ECB 2015'e kadar faiz indirmeyebilir

Tarih: 09 Mayıs 2013 - 18:18

ECB'nin 2015'e kadar yeni bir indirim yapmayabileceği düşünülüyor

Bloomberg tarafından ekonomistlerin görüşü alınarak gerçekleştirilen ankete göre Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) en azından yılına kadar yeni bir faiz indirimine gitmeyeceği tahmin ediliyor.
Aylık gerçekleştirilen ankete katılan 18 ekonomistin tahmin medyanı, Frankfurt merkezli bankanın politika faizini 2014 yılının sonuna kadar rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'te tutacağı yönünde gerçekleşti. Aynı ankette 32 ekonomistten 27 tanesi gösterge faiz oranında 2013 yılı sonuna kadar bir değişiklik beklemezken, 5 tanesi yüzde 0.25'e bir indirim olacağını tahmin ediyor.
AMB Başkanı Mario Draghi, 2 Mayıs'ta yaptığı bir açıklamada bankanın gerek olması durumunda tekrar harekete geçmeye hazır olduğunu dile getirmişti. Bugün yapılan anket ekonomistlerin Euro Bölgesi gayrısafi yurtiçi hasılasında (GSYH) düşüş beklediğini gösterse de son zamanlarda Almanya'dan gelen verilerde sanayi üretiminin ve fabrika siparişlerinin arttığının görülmesi bir toparlanma yaşanabileceğine işaret ediyor.
Milan'da bulunan UniCredit Global Research şef Euro Bölgesi ekonomisti Marco Valli, "Bir başka AMB faiz indirimi beklemiyorum. Enflasyon tekrar yüzde 2'ye yaklaşacak ve bu yılın ikinci yarısında ılımlı bir ekonomik büyüme göreceğiz" ifadelerini kullandı.
Euro erken saatlerdeki kazançlarını silerek yüzde 0.1 gerilerken, Londra saatiyle 12:14'te 1.3140 dolardan işlem gördü.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ecb-2015e-kadar-faiz-indirmeyebilir/380725