Yazdır

BİST iki devle işbirliğinde

Tarih: 08 Mayıs 2013 - 13:14

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Borsa İstanbul'un uluslararası ilişkilerini çok önemsediklerini açıkladı

Ekonomi yönetiminden Borsa İstanbul'un stratejik ortaklık görüşmelerine yönelik önemli açıklamalar geldi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Stratejik Büyüme Forumunda yaptığı konuşmada Nasdaq ve Londra ile stratejik işbirliği görüşmeleri yaptıkları belirtti.
Babacan Borsa İstanbul'un (BIST) kuruluşunu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tüm piyasalarımızı tek bir borsa çatısı altında topluyoruz ve BİST'in uluslararası ilişkilerini çok çok önemsiyoruz. Tokyo, Singapur, Hong Kong'la anlaşmalar imzaladık son bir yıl içinde. Londra ve Nasdaq ile stratejik işbirliği görüşmeleri yapıyoruz" diye devam etti.
İstanbul'un 2023 yılında dünyanın en büyük 10 finans merkezinden biri olmasını istediklerini vurgulayan Babacan, "Bunun iddialı bir hedef olduğunu biliyoruz ama aynı zamanda gerçekçi bir hedef olduğunu savunuyoruz" dedi.
Babacan ayrıca uyguladıkları politikalarda, hem mali disiplini hem de büyümeyi birlikte düşündüklerini söyledi.
TURHAN: GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
BIST Başkanı İbrahim Turhan da BIST’ın stratejik ortaklarına yönelik açıklamalar yaptı.
Çocuk ve Gençlik Finans Zirvesi'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turhan, “Borsa İstanbul için geniş bir uluslararası kuruluş portföyü ile görüşmeler devam ediyor; LSE, NYSE, NASDAQ, Chicago Borsası ve Deutsche Börse ile görüşmeler sürüyor. Görüşmeler şu anda stratejik değil, işbirliği görüşmeleri şeklinde ilerliyor ancak kesinleşmiş bir durum yok. Teknoloji konusunda tek bir stratejik ortağımız olacak” dedi.
Turhan amacın Temmuz ayına kadar görüşmeleri sonuçlandırıp, mutabakat zaptı imzalama noktasına getirmek olduğunu da ifade etti.
VOBAŞ-BORSA İSTANBUL TAMAM
Turhan, “VOB ile işlemler tamamlandı, pay devirlerini gerçekleştirdik, SPK'ya da sunduk, VOBAŞ ile Borsa İstanbul birleşmesi gerçekleşti diyebiliriz” diye konuştu.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bist-iki-devle-isbirliginde/380556