Yazdır

Piyasalar 'teşviklerden' umutlu

Tarih: 07 Mayıs 2013 - 08:45

Uluslararası piyasalar, merkez bankalarının büyümeyi desteklemeye devam edeceği beklentisi ile değer kazanıyor

Asya hisse senetleri, merkez bankalarının ekonomik büyümeyi desteklemeye yönelik çabalarına devam edeceği beklentisi ile, Japonya hisselerinin öncülüğünde, yükselişini ikinci güne taşıdı. Yen değer kazanırken, Avustralya doları ve petrol düştü.
MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:50'de yüzde 1.1 yukarıda seyrediyordu. Japonya'da Topix Endeksi, tatil sonrası yeniden işlemlerin başlaması ile birlikte, yüzde 2.8 yükselerek bölegdeki kazançlara öncülük etti. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1 geriledi. Yen yüzde 0.2 yükselirken, Aussie olarak da adlandırılan Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.7 değer kaybederek, 1.0178 ile 4 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine indi. Ham petrol yüzde 0.7 kaybetti.
Avustralya Merkez Bankası, sürdürülebilir büyümeyi desteklemek için gösterge faizi çeyrek puan indirerek rekor düşük seviye olan yüzde 2.75'e çekti. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, politika faizinin geçen hafta tüm zamanların en düşük seviyesine indirilmesinin ardından, dün yaptığı açıklamada, faiz indirimlerin mümkün olduğunu kaydetti.
Auckland'da Tyndall Investment Management Ltd. fon yöneticisi James Lindsay, "Yatırımcılar, merkez bankalarından doğru yolda olduğumuz konusunda moral bulmak istiyor," dedi ve "Ekonomiler gerçekten hareketlenmeye başlayana kadar, teşviklerden geri çekilme bekleyemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.
S&P 500 Endeksi dün yüzde 0.2 yükselerek rekor seviyeye çıktı. Finans hisseleri, ABD'de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklenenden daha hızlı artmasının ardından kazançlara öncülük etti.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/piyasalar-tesviklerden-umutlu/380375