Yazdır

Kuzey Irak'ın kurtuluşu Türkiye

Tarih: 04 Mayıs 2013 - 07:09

SETA, hazırladığı enerji raporunda “Kuzey Irak’a dikkat çekti

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için nükleer santral çalışmaları sürerken, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) hazırladığı enerji raporunda “Kuzey Irak’ta izlenecek politika Türkiye’nin enerji üssü olmasında atılacak en önemli adım olacaktır” vurgusu dikkat çekti.
Hürriyet'in haberine göre, Türkiye’nin konumu nedeniyle zengin enerji kaynaklarına sahip olmamasına rağmen enerji kaynaklarıyla çevrili olmasının ülkeyi enerji merkezi yapacağına dikkat çekilen raporda şu tespitlere yer verildi: “Özellikle OECD ve gelişmekte olan Asya ülkelerinin Ortadoğu ve Hazar havzası petrolüne artan bağımlılığı Türkiye’nin konumunun öneminin gün geçtikçe artacağına işaret etmektedir. Hazar gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasına yönelik TANAP ve Nabucco projelerine hız kazandırılmalıdır. Enerji politikaları kapsamında Kuzey Irak Türkiye’nin üstleneceği rol bakımından önem taşımaktadır.
IRAK EN ÖNEMLİ ADIM
Kuzey Irak’ın dünyaya ve Avrupa’ya açılması Türkiye olmadan gerçekleşemez. Kürt meselesinin çözülmesi hem Türkiye’nin geleceği hem de uluslararası politik arenade elinin güçlü olmasına önemli katkılar sağlayacaktır.”
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/kuzey-irakin-kurtulusu-turkiye/380009