Yazdır

Yunanistan normalleşiyor

Tarih: 03 Mayıs 2013 - 18:49

Avrupa'da borç krizinin ilk patlak verdiği Yunanistan'da tahvil faizleri piyasanın sakinleştiği sinyalini veriyor

Yunan tahvilleri üst üste 5. gün yükselerek 10 yıllık tahvil faizlerini yüzde 10'un altına gönderdi ve finansal piyasaların Euro Bölgesi'nde borç krizini başlatan ekonomik çalkantıdan biraz da olsa rahatladığı sinyalini verdi.
10 yıllık Yunan tahvil faizleri Ekim 2010'dan bu yana ilk defa yüzde 10'un altında bir kapanışa doğru ilerledi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Temmuz ayında euroyu korumak adına "ne gerekiyorsa yapacağı"nı söylemesinin ardından İtalya, İrlanda, İspanya ve Yunan tahvilleri ralli gerçekleştirdi. Öte yandan merkez bankaları tarafından gerçekleştirilen teşvik programlarıyla beraber Avrupa'nın yüksek getirili tahvillerine olan talep artıyor.
Londra'da bulunan Mint Partners Ltd. stratejisti Bill Blain, "Yunan tahvilleri bu faiz mücadelesinden ve Japonya, ABD ve şimdi de Avrupa'da gerçekleşen parasal genişlemelerden en fazla yarar görenler oldu. Avrupa'da çok mesafe kat etti" ifadelerini kullandı.
10 yıllık Yunan tahvil faizleri Londra saatiyle 13:45'te 34 baz puan düşerek yüzde 9.94 oldu. Yunan tahvil faizleri en son 26 Ekim 2010'da yüzde 10'un altında kapanmıştı.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yunanistan-normallesiyor/379996