Yazdır

Dört elle sarıldığı vasiyet ne

Tarih: 27 Nisan 2013 - 13:09

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, merhum Sabri Ülker’in vasiyetini anlattı

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın (SÜGAV) “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi”nde, beslenme ve gıda güvenliğinin yanı sıra beslenmeye ilişkin dünyadaki yeni trendler ve bu alanda yeni politikalar üretilmesi konusunda temel yaklaşımlar tartışıldı.Zirvenin açılışında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, gıdayla ilgili doğru bilinen çok yanlış ve yanlış bilinen çok doğru olduğuna işaret ederek, vakfın bilimsel verilere dayanarak toplumu bilinçlendirmeyi amaçladığını söyledi.
Vakfın kuruluş amacına da değinen Ali Ülker, bugünkü çalışmaların, merhum Sabri Ülker’in vasiyetlerini gerçekleştirmek amacıyla yürütüldüğünü belirterek şöyle devam etti:
“Çocukluğunda, çevre köylerde kıtlıktan ölen çocukları anlatırdı. Bir kışı, bir çuval unla geçirdiğinden bahsederdi. Bu nedenle beslenmeye her zaman çok önem verdi. İsrafı sevmezdi, öğün atlamazdı. Bize çok değerli bir vasiyet bıraktı. Her çocuğun mutlu bir çocukluk geçirmeye hakkı olduğunu söylerdi. Bu vasiyeti için güzel projeler yapıyoruz. Kültür-sanat ve spor alanındaki projelerimizle çocukların gelişimine destek oluyoruz. Diğer vasiyeti gıda üzerineydi. Bunu da inşallah bu vakıfla gerçekleştirmek istiyoruz.”
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/dort-elle-sarildigi-vasiyet-ne/379249