Yazdır

AK Parti son seçim anketini açıkladı

Tarih: 17 Nisan 2013 - 16:55

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı

Hüseyin Çelik çözüm sürecine yönelik açıklamalar yaptı. Yaptırılan son anketi de açıklayan Çelik, Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili eleştirilere de cevap verdi.
Bahçeli'nin Baskın Oran için söylediği " 'Sen müzakere yaptığın insanlara hala terörist dersen kafalarda soru birikir' derken akillerin aklındakini söylemiştir" sözlerine cevap verdi. Çelik "Baskın Oran ne söyleyeceğini sana mı soracak?" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çözüm sürecinde hükümete olan desteğin yüzde 67-68 civarında olduğunu belirterek, "Yüzde 67, yüzde 68 ’ben hükümetin başlattığı bu süreci destekliyorum’ diyor. Yani ’Kan dökülmesinin bitmesini istiyor musunuz, göz yaşı dinsin mi?’ sorusunu sorduğunuz zaman bu yüzde 95-96’dır" dedi.
"SÜRECE DESTEK YÜZDE 67-68 CİVARINDA"
Hüseyin Çelik, bir soru üzerine de son kamuoyu araştırmaları ile ilgili bilgiler verdi. Daha önce 21 Mart tarihinden önce yapılan anket çalışmalarında çözüm sürecine yüzde 58’lik bir desteğin olduğunu açıkladıklarını hatırlatan Hüseyin Çelik, "21 Mart’tan sonra yapılan kamuoyu anketlerinde bunların ortalamasını söyleyeyim. Bir kaç kamuoyu anketinin ortalaması yüzde 67-68 civarındadır" diye konuştu. Çelik şu bilgileri verdi:
"Yüzde 67, yüzde 68 ’ben hükümetin başlattığı bu süreci detekliyorum’ diyor. Yani ’Kan dökülmesinin bitmesini istiyor musunuz, göz yaşı dinsinsin mi?’ sorusunu sorduğunuz zaman bu yüzde 95-96’dır. Yani orada da bir iki puanlık devam etmesinden yana olduğunu beyan edenler de var onu da söyleyeyim, işin garip tarafı... Yani böyle bir destek var, yüzde 70’e yakın bir destek var."

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ak-parti-son-secim-anketini-acikladi/378243