Yazdır

Goldman'a göre de bu bir sürpriz

Tarih: 16 Nisan 2013 - 17:36

Goldman Sachs, TCMB'nin politika faizini 50 baz puan indirmesinin süpriz olduğunu bildirdi

TCMB'nin bugün yaptığı para politikası kurulu toplantısından çıkan kararların genel olarak beklentilerine paralel olduğunu belirten Goldman Sachs, TCMB'nin politika faizini 50 baz puan indirmesinin ise süpriz olduğunu bildirdi. TCMB'nin politika faizini indirirken zayıflayan dış talep şartları ile motive olduğunu düşündüklerini belirten Goldman Sachs, emtia fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüş ve enflasyon görünümündeki iyileşmenin bu kararın alınmasında etkili diğer faktörler olduğunu vurguladı.
Ekim ayında yaptıkları değerlendirmede TCMB'nin faiz koridorunun alt bandını 2013 ilk çeyrek sonuna kadar 100 baz puan indireceğini öngördüklerini ve bugünkü faiz indirimleri ile kısa vadeli faizlerdewhedefe ulaşıldığını belirten Goldman Sachs, TCMB'nin kısa vadeli faiz oranlarını 2014 sonuna kadar sabit tutacağını tahmin ettiklerini vurguladı.
Goldman Sachs, TCMB'nin yurtiçi finansal şartları 2013'ün ikinci yarısından itibaren zorunlu karşılık ve ROK artırımları ile istikrarlı şekilde sıkılaştırmaya devam etmesini beklediklerini ifade ederken, sıkılaştırmanın hızının hali hazırda beklenenden ciddi şekilde yavaş olması riski gördüklerini de belirtti. Emtia fiyatlarında keskin düzeltmenin TCMB'ye büyük bir hareket alanı verdiğini ve cari işlemler hesabı dengesi üzerindeki baskıyı azalttılmasına yardım ettiğini belirten Goldman Sachs, enflasyon görünümünün iyileştiğine de dikkat çekti. Goldman Sachs, önümüzdeki dönemode ekonomik aktivite verisini ve emtia fiyatlarını yakından izleyeceklerini belirtirken, tahminlerinde aşağı yönlü revizlonun para politikası görünümünü yeniden değerlendirmelerine yol açacağını da vurguladı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/goldmana-gore-de-bu-bir-surpriz/378128