Yazdır

ABD varlıklarına telep azaldı

Tarih: 15 Nisan 2013 - 20:46

ABD finansal varlıklarına talep Şubat ayında azaldı

ABD hisse senetleri, tahvilleri ve diğer finasal varlıklarına yönelik uluslararası talep Şubat ayında, Japonya, İngiltere ve İsviçre'deki yatırımcıların ABD Hazine tahvil varlıklarını azaltmaları ile birlikte geriledi.
ABD uzun vadeli hisse senedi, bono ve tahvillerinde net satışlar, Ocak ayındaki 25.7 milyar dolarlık net alımların ardından, 17.8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bloomberg News'u anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 40 milyar dolarlık net alım şeklinde çıkması bekleniyordu.
Yatırımcılar, ABD'de kanun koyucuların bütçe kısıntıları konusunda anlaşmaya varamaması ve Euro Bölgesi'nde ekonomik güvenin Şubat ayında ekonomistlerin beklediğinden daha yüksek çıkmasının ardından, ABD dışında seçeneklere yöneldi. ABD Başkanı Barack Obama, 10 Nisan'da Kongre'ye, açık kısma görüşmelerini yeniden başlatabilmek amacıyla, daha fazla vergi geliri ve daha az sosyal güvenlik avantajları içeren 3.8 trilyon dolar büyüklüğünde bir bütçe gönderdi.
New York'ta TD Securities USA LLC ABD faizleri araştırma direktörü Millan Mulraine, "Şubat ayında risk varlıklarına yönelik artan iştah ABD Hazine kağıtları için küresel talebi düşürdü. Bu durum, iyileşen küresel büyüme ivmesinin, sermaye akışlarını, ABD Hazine tahvilleri gibi güvenli liman varlıklarından uzaklaştırdığını işaret ediyor" dedi.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abd-varliklarina-telep-azaldi/378004