Yazdır

Genç işadamları muhalefete çıkıyor

Tarih: 15 Nisan 2013 - 15:00

Genç işadamları mecliste görüşülen TÜGİAD yasa taslağına destek için muhalefete gidiyor

Genç işadamlarının örgütlendiği önemli sivil toplum kuruluşlarından biri TÜGİAD’dır (Türkiye Genç İşadamları Derneği ). 1986 yılında kurulan TÜGİAD, G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ)  Türkiye’yi temsil ediyor. Avrupa genelinde 45 bin üyesi bulunan ve YES adıyla bilinen Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu’nda da her dönem önemli görevler üstleniyor.
Jefi Kamhi, Muharrem Yılmaz, Hamdi Akın gibi işadamlarının geçmişte başkanlığını yaptığı TÜGİAD’ın başkanlığını geçen yıl Ali Yücelen üstlendi. TÜGİAD’ın halen 850 üyesi bulunuyor. Bu üyelerin şirketleri 500 bine yakın istihdam sağlarken, yıllık 16 milyar dolar ihracat, 18 milyar dolar da ithalat yapıyor.
Yeni başkan Yücelen ve ekibi üye sayısını arttırmaya çalışıyor. Bunun için şubeleşmeye önem veriyor. TÜGİAD, son yıllarda Bursa, Ankara, Çukurova ve Ege’ye dört şube açarak bu kentlerdeki üye sayılarını arttırmıştı. Öğrendiğimize göre dernek şimdi Karadeniz’de bir şube açma çalışmalarına girişmiş. Samsun merkezli şubenin beş altı ay içinde açılması planlanıyor. Bir şube açmak için bölgede 50 üyeye ulaşmak gerekiyor. Bu çalışmaları doğrulayan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen “Biz KOBİ’lerin sesi olarak ilerliyoruz. Bu nedenle Türkiye’nin her bölgesinde olmak istiyoruz” diyor.
Evet TÜGİAD önüne KOBİ’lerin sesi olma vizyonunu koymuş. Bunun için de KOBİ’lerin ve girişimcilerin desteklenmesi, ürünleri marka haline getirebilmesi için geçen yıl Girişimci Teşvik Paketi Yasa Taslağı’nı hazırlayıp eylül ayında Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’a sunmuştu. Bu tasarı halen ilgili komisyonlarda görüşülüyor. Öğrendiğimize göre TÜGİAD yasa taslağını iki üç ay içinde muhalefet partilerine de sunup destek isteyecek. Başkan Yücelen, “Muhalefet partilerine taslağı detaylı bir şekilde aktarmayı planlıyoruz. Bu bir sivil toplum kuruluşu tarafından kaleme alınan ilk yasa taslağı. Bu yeni mezun girişimci adayının teşvik için kapı kapı dolaşmasını istemiyoruz. Girişimci teşviklerinin tek bir çatı altında toplanmasını talep ediyoruz” diye konuşuyor. (PARA)
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/genc-isadamlari-muhalefete-cikiyor/377978