Yazdır

ABD'nin ekonomik sağlığı iyileşiyor

Tarih: 01 Nisan 2013 - 07:24

ABD'deki 44 eyaletin ekonomik durumu 4. çeyrekte 2006'dan bu yana en büyük kazancına işaret etti

İstihdam ve kişisel gelirlerdeki sıçramanın etkisiyle ABD'nin 44 eyaletinin ekonomik sağlığı 4. çeyrekte ilerleme sağlayarak 2006'dan en büyük kazancını kaydetti.
Bloomberg Eyalet Ekonomik Değerlendirme endeksine göre eyaletlerin ekonomik sağlığındaki kazançlar, 18 ay süren resesyonun başlangıcının 1 yıl öncesine denk gelen 2006'nın 2. çeyreğinden bu yana en yüksek seviyesinde oldu.
Ekonomik durumdaki iyileşme, ülke ekonomisinde devam eden büyümeyi yansıtıyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın başekonomisti Alan Krueger bu ay verdiği röportajlardan birinde, konut inşaatlarından gelecek desteğin bu yıl büyümenin desteklenmesine yardım olacağını öngörmüştü.
Eyaletlerin çoğunun toparlanma kaydettiğini belirten Dallas'daki Comerica Bank'ın başekonomisti Robert Dye, bunun ekonomideki geniş kapsamlı kazançları ortaya koyduğunu belirtti.
New Jersey, Maryland, Wyoming ve Maine olmak üzere dünyanın en büyük ekonomisindeki yalnızca 4 eyalet 2012'nin son çeyreğinde öncekine kıyasla düşüş kaydetti. Arkansas, Nebraska ve Delaware eyaletleri ise aynı seviyelerde kaldı. Endeks vergi toplamalarını, konut fiyatlarını, mortgage temerrütlerini, istihdam büyümesini, kişisel gelir ve yerel şirket hisselerini ölçüyor.
ABD'de 4. çeyrekte başketn Washington DC ve eyaletlerin tamamında kişisel gelirler artarken, Connecticut, Nebraska ve Maine hariç tüm eyaletlerin istihdamında artış kaydedildi. Washinton DC'de de istihdam düştü.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abdnin-ekonomik-sagligi-iyilesiyor/376124