Yazdır

Sosyetenin diyetisyeni icralık!

Tarih: 29 Mart 2013 - 02:01

Ünlü diyetisyen Taylan Kümeli ve eski ortağı işadamı Osman Erden Bilginer'in icralık oldukları anlaşıldı

Taylan Kümeli ve eski ortağı işadamı Osman Erden Bilginer daha önce ortak oldukları şirket için kredi kullanmıştı. Ancak taraflar arasında çıkan sorunlar nedeni ile ödemelerde sorun çıktı. Taylan Kümeli, payına düşen borcun ödemesi için evini sattı. Hürriyet'in haberine göre Kümeli, banka ile imzaladığı protokol ile borcunu kapattı. Ancak icra dosyasında adı yer almaya devam etti. Bilginer’e ait kalan borcun tahsili için de sahip olduğu araziler satılacak. Bilginer ‘Arazilerin satışını ben istedim. Satılıp borçtan düşülecek” dedi.
20 yıla yakın bir süre kurumsal diyetisyen olarak çalışan Taylan Kümeli ile Türk-Amerikan İşadamları Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Osman Erden Bilginer, ortak oldukları bir şirkete kullandırılan kredi nedeni ile banka ile sorun yaşadıkları ortaya çıktı. “Taylight sağlıklı yaşam Hizmetleri ve Ürünleri Ticaret A.Ş.” isimli şirketin yönetim kurulu başkan ve başkan yardımcılığını Kümeli ve Bilginer yürütüyordu.
1,2 MİLYON LİRALIK BORÇ
İcra dosyasından edinilen bilgilere göre, ikilinin ortak olduğu şirket, özel bir bankadan 5 yıl kadar önce kredi kullandı. Kredinin ödenmemesi nedeni ile banka
Dosyada, Kümeli'nin ismi de borçlu kısımda yer alıyor.
tarafından ihtarname çekildi. Ancak sorun yine çözülmeyince taraflar mahkemelik oldu. İcra Hukuk Mahkemesi’nden açılan davalar sonrası dosya icra müdürlüğüne geçti.
İcra işlemlerini İstanbul 10. İcra Müdürlüğü yürütüyor. Dosyada toplam borç miktarı 1,2 milyon lira olarak yer alıyor. Alacaklı banka avukatları, borçlulardan Bilginer’in sahip olduğu arazilerin satışı için harekete geçti. Bodrum ve Kocaeli Karamürsel’de bulunan araziler için değer tespitleri yapıldı. Kısa bir süre sonra da arazilerin icradan satışının yapılması bekleniyor.
ARAZİLERİN SATILMASINI BEN İSTEDİM
Sorunlu ayrıldıkları öğrenilen ortaklar hurriyet.com.tr’ye konuştu. Osman Erden Bilginer, borç yapılandırmasına gittiğini aylık ödemelerini de yaptığını söyledi. "Arazilerin satışını ben istedim" diyen Bilginer “Satılıp borçtan düşülmesini istedim” dedi. Bilginer, borcun kapatılması için daha önce hem kendisinin, hem
de Kümeli’nin evini sattığını aktardı. Bilginer, icra dosyasında görünen 1,2 milyon liralık tutarın ise daha düşük olması gerektiğini kaydetti.
BORCU KAPATMAK İÇİN EVİMİ SATTIM
Diyetisyen Taylan Kümeli ise, kendisine ait bir borcun kalmadığını, var olan borcun eski ortağı Bilginer’e ait olduğunu söyledi. Borç ödemesi için toplam 800 bin TL ödeme yaptığını aktaran Kümeli “Borcun ödenmesi için ben evimi sattım, ayrıca 200 bin Euro ödeme yaptım. Dosyada hâlâ neden adım yer alıyor bilmiyorum. Ben bankaya olan borcumu kapattığıma dair evrağı da aldım” dedi.
'YERLERİNDE BULAMADIK' İLANI
Taylan Kümeli, payına düşen borcun ödemesi için banka ile 4 Mayıs 2011'de protokol imzaladı. Protokol hükümleri uyarınca borcunu da ödedi. Protokole göre, Kümeli'nin kefilliği de son buldu. Ancak 10. İcra Müdürlüğü'nde bulunan dosyada Kümeli'nin adı yer almaya devam etti. Üstelik, gazeteye verilen icra ilanında da Kümelie'nin adı 'borçlu' olarak yer almaya devam etti. İcra ilanında, borçluların adreslerine yapılan tebligatlarda adreslerinde bulunmadıkları öne sürüldü. Taylan Kümeli bu konuya ilişkin "Hergün televizyonlardayım. Evim belli işyerim belli. Nasıl bir tebligat yapılmış anlamak mümkün değil" yorumu yaptı
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/sosyetenin-diyetisyeni-icralik/375855