Yazdır

G.Kıbrıs'ta bankalar açıldı!

Tarih: 28 Mart 2013 - 12:38

Güney Kıbrıs'ta yaklaşık iki haftadır kapalı olan bankalar sonunda açıldı

Güney Kıbrıs'ın en büyük bankalarından Laiki şubeleri önünde önünde uzun kuyruklar vardı. Laiki'nin bazı şubelerinin beklenenden geç açılsı ancak müşterileri kapıların dışında sabırla bekledi. 
EURO/DOLAR PARİTESİ KRİTİK
Güney Kıbrıs Rum kesiminde, 12 gün aradan sonra bankaların açıldığı dakikalarda Euro/dolar paritesi analistlerin kritik olarak nitelendirdikleri 1,2750 desteği üzerinde tutunuyor.
Güne 1,2779 seviyesinden başlayan parite, Güney Kıbrıs'ta 12 gün aradan sonra açılan bankalarla ilgili olarak halkın göstereceği tepkiler ve olabilecek sosyal olaylara ilişkin tedirginliklerle en düşük 1,2755 seviyesine kadar geriledi.
OLUMSUZ GİR GELİŞME OLMAMASI İÇİN
Bankaların açıldığı dakikalarda Güney Kıbrıs'ta çok olumsuz bir gelişme olmaması ile analistlerin kısa ve orta vadede kritik destek olarak nitelendirdikleri 1,2750 seviyesinin üzerinde tutunan parite bu dakikalarda 1,2775 seviyelerinden işlem görüyor.
Analistler, Avrupa'dan gelecek haber ve açıklamaların, özellikle sorunlu ülke bankalarına yönelik atılacak adımların paritenin yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. Teknik olarak 1,2750 desteğinin kırılması durumunda 1,2660 desteğinin gündeme gelebileceğini ifade eden analistler, orta vadeli görünümün negatif olduğunu kaydediyor.

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/gkibrista-bankalar-acildi/375771