Yazdır

Fitch'den ikinci not artışı sinyali

Tarih: 21 Mart 2013 - 08:21

Fitch Türkiye Genel Müdürü Üstay, 2014 yılı sonrası not artırımının olası olduğunu söyledi

Fitch Türkiye Genel Müdürü Gülcan Üstay, "2014 yılı sonrası not artırımı daha olası ama bu demek değildir ki daha erken olmayacak" şeklinde konuştu.
Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülke kategorisine yükselten Fitch'in Türkiye Genel Müdürü Gülcan Üstay, "Makroekonomik verilerde beklenenden önce düzelme olmazsa, 3 sene boyunca bizden yukarı hareketin gelmesi düşük olasılık" dedi.
Dünya Gazetesine açıklamalarda bulunan Üstay, "Önümüzdeki 3 sene boyunca bizden yukarı yönlü bir hareketin gelmesi olasılığı düşük görünüyor. BBB eksi seviyesine çektiğimiz ülkelerde ilk 3 yıl içerisinde yukarı yönlü hareket olma olasılığı yüzde 10 olarak görülüyor" dedi.
Üstay, "Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yukarı yönlü hareket olması için cari açıkta yüzde 6'ların çok altında bir gerçekleşme olması, tonlama yapısının uzun vadeli fonlarla yapılabiliyor olması, enflasyon gerçekleşmelerinde daha iyi rakamlara ulaşılabilmesi gerekiyor. Bu faktörler gerçekleşirse Türkiye'de yukarı yönlü bir adım atmayı düşünebiliriz. Bizim yaptığımız tahminler 1 veya 2 yıl içerisinde bu rakamlarda ciddi bir iyileşme olamayacağı yönündedir. 2014 yılı sonrası not artırımı daha olası ama bu demek değildir ki daha erken olmayacak. Gelişmeleri takip etmemiz gerekiyor." diye konuştu.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/fitchden-ikinci-not-artisi-sinyali/374824