Yazdır

Akla DHKP-C geliyor

Tarih: 20 Mart 2013 - 12:24

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eş zamanlı meydana gelen bombalı saldırılar hakkında açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP genel merkezi ile Adalet Bakanlığı binasına dün gece eş zamanlı olarak yapılan bombalı saldırıları son dönemde emniyet güçlerinin operasyonlarına maruz kalan DHKP-C örgütünün ya da çözüm sürecinden rahatsız ve buna karşı olanların yapmış olabileceğini söyledi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile İçişleri Bakanı Muammer Güler dünkü saldırıların ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, saldırılarda bir kişinin hafif şekilde yaralandığını, can kaybı olmadığını bildirmişlerdi. Arınç, Diplomasi Muhabirleri Derneği ile düzenlediği toplantının başında, dün akşamki yapılan saldırıyı değerlendirirken, "AK Parti genel merkezi ve Adalet Bakanlığı'nın hedef alınması DHKP-C'yi akla getirebilir... En son ABD büyükelçilik saldırısını bunların yaptığını biliyoruz. İstanbul ve Ankara'da yapılan operasyonlarla örgütün bütün dinamikleri alt üst edildi" dedi ve şöyle devam etti:
"Dün akşam elde edilen bazı bulgulardan, iz sürmelerden bu eylemi DHKP-C'nin yapmış olabileceği kanaat ediyor, bunu kesin olarak söyleyemiyoruz. Akıl yürütmek suretiyle sonuç getirmeye çalışıyoruz, eylemin yapılış tarzı zamanı ve yerlerine bakarsak, bize mesaj vermek istemiş olabilirler... DHKP-C'nin yapmış olabileceği şüphesi var, ama sonuçta farklı bir şey de çıkabilir."  
Ankara'da en son meydana gelen bombalı saldırı, 1 Şubat tarihinde bir DHKP-C militanının ABD büyükelçiliği girişinde yaptığı ve kendisi ile bir Türk güvenlik görevlisinin ölümüne yol açan bombalı intihar saldırısı olmuştu. Yapılan saldırıların çözüm sürecinden rahatsız olanların gerçekleştirmiş olabileceğini de kaydeden Arınç, "Bu sürece karşı olduğunu bildiğimiz çeşitli çevreler bunu hedef almış olabilirler... Toplumu korkutmak, sindirmek için böyle bir şey yapılmış olabileceğini de tahmin edebiliyorum" dedi.
BDP SALDIRIYI KINADI
BDP'den yapılan açıklamada da, gerçekleştirilen saldırının  kınandığı ifade edilerek, "Çözümden ve barıştan yana olanherkesin bu tür provokasyonlar karşısında daha iradeli, daha kararlı ve daha güçlü durması, asla geri adım atmaması gerekir"denildi. Olası yeni provokasyonlara karşı zamanında gerekli tedbirlerin alınması istenilen açıklamada, "Provokasyonlarıönlemek öncelikli olarak hükümetin görevi ve sorumluluğundadır... Bir kez daha saldırıyı kınıyor AK Parti'yeve Adalet Bakanlığı'na geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.   
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/akla-dhkp-c-geliyor/374717