Yazdır

Güney Kıbrıs'a yol haritası!

Tarih: 20 Mart 2013 - 06:48

Güney Kıbrıslı yasakoyucuların kurtarma anlaşmasını reddetmesinin ardından Euro liderleri, ülkenin kaderini belirlemeye çalışıyor

Avrupalı politika yapıcılar, Güney Kıbrıslı yasakoyucuların bankalara mevduat vergisini reddederek, ülkeyi euroda tutmayı hedefleyen kurtarma paketini riske atmasının ardından ülkeye ne kadar baskı yapabileceklerini değerlendiriyor.
Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nı yeni bir paket üzerinde çalışmak üzere bir an önce görüşmeye çağırdı. Yönetim Konseyi bugün Frankfurt'ta toplanacak olan Avrupa Merkez Bankası da bugün Güney Kıbrıs'a likidite sağlamayı sürdürme konusunda ülkeye daha fazla süre tanıyıp tanınmamasına karar verecek.
Sonucun ne Güney Kıbrıs ne de Euro Bölgesi için iyi olmadığını ve kurtarma paketindeki yeni alternatiflere bakmak zorunda olduklarını belirten Frieden, oylamayı "çok üzüntülü bir haber, ancak Parlamento'nun kararına saygı duyulmalı" dedi.
Güney Kıbrıs, Avrupa'nın ülkenin kurtarmanın faturasını mevduat sahiplerine kesme kararının birkaç gün sonrasında bu şartı reddetti. Güney Kıbrıs Başkanı Nicos Anastasiades 16 Mart'ta gönüşme maratonundan, "AMB'nin bankaların fonlanmasını kesmesinin ifade edilemez bir problem" olacağını söyleyerek döndü.
Frieden, şu anda önemli olanın Euro Bölgesi'ndeki istikrarı devam ettirecek tüm gerekli önlemleri almak olduğunu ifade etti.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/guney-kibrisa-yol-haritasi/374641