Yazdır

Avrupa hisselerini düşüren endişe!

Tarih: 18 Mart 2013 - 17:12

ABD hisseleri, Güney Kıbrıs banka mevduatlarına yönelik verginin yarattığı endişelerle beraber düşüyor

ABD hisseleri, Euro Bölgesi liderlerinin kurtarma paketinin maliyetini kesebilmek için Güney Kıbrıs banka mevduatlarına vergi getirmesi üzerine bölgedeki borç krizinin şiddetini artırdığı endişeleriyle düştü.
Citigroup Inc. ve Bank of America Corp. yüzde 1.3'ün üzerinde geriledi. Transocean Ltd., en büyük hissedarı olan Carl Icahn tarafından direktör pozisyonu için önerilen isimlerin yönetim kurulu tarafından reddedilmesi üzerine yüzde 0.9 düştü. Carnival Corp., analistlerin tavsiye düşürmesinin ardından yüzde 1.7 düştü.
Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 10:16'da yüzde 0.6'lık kayıpla 1,551.78 puan oldu. S&P 500 Endeksi merkez bankalarının teşvik programlarına devam edeceği söylentileriyle bu ay genelinde yüzde 2.4 yukarıda seyrediyor. Dow Jones 42.58 puanlık kayıpla 14,471.53 puan oldu. S&P 500'de işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 6.6 altında gerçekleşti.
San Antonio merkezli USAA Investments para yöneticisi Bernie Williams, "Avrupa Birliği, periyodik bankacılık kriziyle başa çıkabilmek için hâlâ iyi bir metoda sahip değil. Bu çok fazla endişe yaratıyor" ifadelerini kullandı.
Euro Bölgesi finans bakanları Güney Kıbrıs bankalarında mevduatları bulunanları, ülkeye yönelik kurtarma paketine katkıda bulunmaya davet ederken, paketin maliyetini de böylece 5.8 milyar euro ile 10 milyar euro arasında azaltmış oldu. Güney Kıbrıs, 17 üyeli Euro Bölgesi ekonomisinin yüzde 0.5'inden daha azına tekabil ediyor.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/avrupa-hisselerini-dusuren-endise/374449