Yazdır

Dolar bu seviyeye çıkacak mı?

Tarih: 15 Mart 2013 - 09:02

Japonya'nın eski maliye bakan yardımcılarından Eisuke Sakakibara,ABD Doları hakkında öngörülerini açıkladı

Japonya'nın eski maliye bakan yardımcılarından Eisuke Sakakibara, ABD Doları'nın 100 Yen seviyesinin üzerine çıkmasının muhtemel olmadığını belirtti.
Japonya'nın eski maliye bakan yardımcılarından Eisuke Sakakibara, ABD Doları'nın 100 Yen seviyesinin üzerine çıkmasının muhtemel olmadığını, ABD Doları-Yen paritesinin cari seviyelerde istikrar kazandığını düşündüğünü söyledi.
Sakakibara yaptığı açıklamada, ABD Doları'nın bu yıl Yen karşısında yüzde 11 değer kazandığını belirterek, Dolar'ın daha fazla ileri gitmesini beklemediğini söyledi. Sakakibara, "Yen'deki değer kaybının neredeyse sona erdiğini düşünüyorum, Dolar/Yen paritesi 92-98 Yer aralığında işlem görecek" diye konuştu.
Sakakibara, Abe'nin gevşek politika ve mali teşvik ile yüzde 2 enflasyon hedefini yakalayamayacağını söyledi.
Sakakibara, "Yüzde 2 enflasyon bağlamında Abe'nin politikaları (Abenomic) işe yaramayacak. Deflasyon yapısal. 2002-2007'de Japonya büyürken bile fiyatlar düşüyordu. Deflasyondan kurtulmak çok zor olacak." dedi.
1990'ların sonunda sözlü ve resmi müdahaleler ile kuru etkilemeye çalıştığı için Bay yen olarak bilinen Sakakibara, yapısal deflasyonun Japon ve Çin ekonomilerinin entegrasyonundan kaynaklandığını ve bunu yok etmenin imkansız yakın olduğunu söyledi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/dolar-bu-seviyeye-cikacak-mi/374072