Yazdır

Enflasyona karşı böyle uyardı!

Tarih: 13 Mart 2013 - 12:40

Çin Merkez Bankası Başkanı Cou enflasyon hakkında açıklamalarda bulundu

Çin Merkez Başkanı Cou Şiaoçuan, Şubat ayında enflasyonun belirleyici unsuru tüketici fiyat endeksinin yüzde 3,2 oranında arttığını hatırlatarak, ''Enflasyona karşı son derece uyanık olunmalı'' dedi.
Pekin'de yapılan 12'inci Ulusal Halk Kongresi toplantılarında gazetecilerle biraraya gelen Cou, ''Çin Merkez Bankası'nın enflasyon rakamlarına çok önem verdiğini, para politikaları ve diğer tedbirlerle tüketici fiyat endeksindeki artışı ve enflasyonun seyrini kontrol altına alacaklarını'' belirtti.
Bu yılki hükümet raporunda piyasaya sürülen para miktarının yüzde 13 oranında arttığının açıklandığına işaret eden Cou, ''Demek oluyorki bu yılki para politikamızda ne gevşeme ne de sıkılaşma yaşanacak ve her ikisinin ortasında daha çok tüketici fiyat endeksini stabil tutmayı hedefleyen bir para politikası benimsenecek'' diye konuştu.
Cou, ayrıca Merkez Bankasının para politikasında ayarlamalar ve fiyatların istikrarlı hale getirilmesi dahil bazı önlemler alacağını söyledi.Ülkede şubat ayında enflasyon yüzde 3,2 oranında artarak son 10 ayın en yüksek seviyesini görmüştü. Çin bu yıl tüketici fiyat endekisini yüzde 3,5 civarında tutmayı hedefliyor.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/enflasyona-karsi-boyle-uyardi/373836