Yazdır

Cari açıkta kötüleşme sürecek

Tarih: 12 Mart 2013 - 16:25

Goldman Sachs: Cari işlemler hesabında 2013 boyunca istikrarlı kötüleşme bekliyoruz

Goldman Sachs, TCMB'nin bugün açıkladığı Ocak ayı cari işlemler dengesi verilerine ilişkin değerlendirmesinde, Ocak ayı verisini cari işlemler açığındaki trendin döndüğüne dair yeni bir kanıt olarak gördüklerini ve cari işlemler hesabında 2013 boyunca istikrarlı bir kötüleşme görmeyi beklemeye devam ettiklerini bildirdi.
Goldman Sachs, 2012 yılı 3. çeyrek sonunda GSYH'nın yüzde 5.3'ü seviyesinde olan cari işlemler açığının 2013 sonunda yüzde 7.5 olmasınıbekliyor.
Goldman Sachs ayrıca, TCMB'nin TL'de değerlenme baskısını azaltmak için makro ihtiyacı araçlar kullanmaya evam etmesini ve yurtiçi bankalara fonlama sınırlaması uygulamayı sürdürmesini beklediklerini vurguladı. Goldman Sachs ayrıca TCMB'nin TL'deki değerlenme basmısını azaltmak için borçlanma faizindi indirimi kullanabileceğini, önümüzdeki aylarda borçlanma faizinde 50 baz puan daha indirim beklediklerini ifade etti. Goldman Sachs, indirimin zamanlamasının sermaye girişlerinin hızı ve kalıcılıklarına bağlı olacağını da vurguladı.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/cari-acikta-kotulesme-surecek/373748