Yazdır

Berlusconi koalisyona 'evet' dedi

Tarih: 26 Şubat 2013 - 18:52

Seçimlerde sürpriz bir oy oranına ulaşan Silvio Berlusconi, rakibine koalisyon çağrısında bulundu

Pier Luigi Bersani'nin yarım puandan daha az bir farkla Temsilciler Meclisi seçimlerini kazandığını kabul eden Silvio Berlusconi, ikinci bir seçimi göz ardı edebilmek için "geniş bir ittifaka" hazır olduğunu dile getirdi.
Kendi sahibi olduğu kanallardan Canale 5'e röportaj veren Berlusconi, "Herkes İtalya için ne gibi iyi şeyler yapılması gerektiğini düşünmeli ve bu da biraz zaman alacaktır" ifadelerini kullanarak, ülkenin "hükümetsiz" bırakılamayacağını söyledi.
Seçim öncesi favori olan Demokrat Parti lideri Bersani, Temsilciler Meclisi seçimlerini çok az bir farkla kazandı. Daha önce 3 kez başbakanlık yapan Silvio Berlusconi, Senato'da tasarıları engelleyebilecek sayıda bir azınlığa sahip olmayı başardı. Seçimlerin Avrupa'daki borç krizine yönelik endişeleri artırması üzerine İtalyan hisseleri ve tahvilleri düşüşe geçti.
Bersani ve Berlusconi, Five Star Movement lideri Beppe Grillo'nun yeni seçimlerde oylarını daha fazla artırması ihtimaline karşılık olarak yeni bir seçime gitmeyi istemeyebilirler. Berlusconi, Bersani'nin Temsilciler Meclisi zaferini kabul ettiğini belirtirken herhangi bir oy çalma olayının olduğuna da inanmadığını belirtti.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/berlusconi-koalisyona-evet-dedi/372155