Yazdır

Almanya'dan Fransa'ya uyarı

Tarih: 26 Şubat 2013 - 07:52

Almanya Merkez Bankası, Fransa'ya AB'nin öngördüğü bütçe hedeflerine bağlı kalması çağrısında bulundu

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın merkez bankası, kıtanın 2. büyük ekonomisi Fransa'ya Avrupa Birliği'nin öngördüğü bütçe hedefine bağlı kalması çağrısında bulunarak, Euro Bölgesi'nde yüksek ağırlığı olan bir ülkenin hedefi kaçırmasının, bloğun mali disiplinine duyulan güveni azaltacağını söyledi.
AB tahminlerinin Fransa'da derinleşen resesyonun ülkenin bütçe açığı/GSYH oranını yğüzde 3.7'ye çıkarabileceğine işaret etmesinin ardından Fransa geçtiğimiz hafta Brüksel'den bütçe açığını yüzde 3'e çekmek için 1 yıl ekstra süre istedi.
Financial Times'ta yer alan habere göre AB'nin ekonomi komiseri Olli Rehn'in Fransa'ya ek süre verilmesine sıcak baktığını açıklamasının ardından tartışmaya Pazartesi Bundesbank başkanı Jens Weidmann da dahil oldu ve Weidmann, Fransız hükümetine sorumluluklarına bağlı kalması çağrısı yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın eğitim gördüğü işletme fakültesi olan Ecole des Hautes Etudes Commerciales'de konuşan Weidmann, "Bir güven kriziyle karşı karşıyayız" dedi.
Kamu finansmanlarındaki azalmalardan ötürü Avrupa ülkelerinin iradesi ve bölgenin mali disiplinine dair kısmi güven kaybı oluştuğunun altını çizen Weidmann, bu nedenler Euro Bölgesi'nin ağır toplarının net sinyaller vermesinin gerektiğini savundu.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/almanyadan-fransaya-uyari/372064