Yazdır

Schalke vazgeçmiyor

Tarih: 23 Şubat 2013 - 19:32

EFA, Schalke'nin Galatasaraylı Drogba'nın geçici lisansı konusunda yaptığı itirazı ele alacak

Schalke 04 Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; Didier Drogba’nın geçici lisansı hakkındaki itirazlarının UEFA tarafından 27 Şubat Çarşamba ele alınacağını duyurdu. Sonra
Schalke 04 Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; Didier Drogba’nın geçici lisansı hakkındaki itirazlarının UEFA tarafından 27 Şubat Çarşamba ele alınacağını duyurdu. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre; Schalke'nin itirazının gerekçesi UEFA transfer yönetmeliğinin 18'inci maddesine dayanıyor.
İŞTE SCHALKE'NİN İTİRAZININ NEDENİ
18. maddeye göre; Şampiyonlar Ligi'nde son 16'da oynanacak olan her maç için kulüpler 1 Şubat tarihine kadar kadrolarında 3 değişikliğe gidebilir. Geri kalan maçlarda bu oyuncu listesi baz alınır. Schalke 04 ise Galatasaraylı Drogba'nın Avrupa Kupaları'nda oynayabilir olduğunun anlaşılmasının 12 Şubat'ta kesinleştiğini; bu yüzden kendilerine karşı forma giymesinin hukuki olmadığını iddia ediyor.
Ancak Schalke'nin UEFA yaptığı itirazın geçerli olmadığını HABERTÜRK açıklıyor... Nasıl mı? Şöyle:
1- Bu gibi durumlarda esas olan şey, lisansın gidiş tarihi değil başvuru tarihidir. Bunu da Galatasaray, 1 Şubat'tan önce verdi.
2- Zaten UEFA, Didier Drogba'nın Schalke maçında oynamasının önünde bir engel olmadığı yönündeki yazıyı hem Galatasaray'a hem de TFF'ye gönderdi.
3- UEFA'nın bu konuyu 27 Şubat'ta görüşecek olmasının, Galatasaray'ı tedirgin etmesine gerek yok. Çünkü bu gibi itirazlar UEFA'nın içişlerini bağladığı için, rutin olarak kabul edilir. Görüşüldükten sonra da reddedilir.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/schalke-vazgecmiyor/371846