Yazdır

Dev otel zinciri Türkiye'de!

Tarih: 23 Şubat 2013 - 02:14

Dünyanın en büyük 5 yıldızlı otel zincirlerinden Fairmont Hotels, Quasar İstanbul projesi kapsamında ilk oteli ve ofis bölümü ile Türkiye'ye geliyor.

Tarihi likör fabrikası arazinde gerçekleştirilen yeni kültür, sanat ve moda merkezi karma projesi Quasar İstanbul,1 Mart’ta satışa çıkıyor.The Liradan Ceren Dilekçi'nin haberine göre 23 bin 700 metrekare arazi üzerine yapılan 950 milyon liralık yatırım (500 milyon İsviçre Frangı) kapsamında Quasar İstanbul’da; otel, rezidans, ofis, mağaza ile kültür sanat moda merkezi hayata geçiriliyor.
Dünyanın en büyük 5 yıldızlı otel zincirlerinden 20 ülkede 66 oteli bulunan Fairmont Hotels, söz konusu proje kapsamında, ilk oteli ve ofis bölümü ile Türkiye'ye adımını atıyor.
Projede; rezidanslar metrekaresi 6 bin ile 11 bin dolar arasında değişen fiyatlardan satışa sunulacak.75 ile 765 metrekare arasında değişen 257 konut ile 58 ofis ve 4 bin 300 metrekare sosyal alandan oluşacak Quasar İstanbul; 2015 yılının son çeyreğinde teslim edilecek.
5 MİLYAR FRANK YÖNETİYOR
Viatrans İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, 5 milyar frank büyüklüğüne sahip, İsviçre fonu Quasar'ın İsviçre sermayeli Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük gayrimenkul yatırımı olduğunu söyledi. Emekleme döneminde Viatrans projesiyle müşterilerinin karşısına çıktıklarını kaydeden Özkan, önümüzdeki dönemde yeni proje tekliflerini de değerlendireceklerini belirtti.
Quasar İstanbul için 500 milyon İsviçre Frangı bir yatırım gerçekleştirdiklerini bildiren Özkan, Quasar’ı İstanbul’un en değerli ve merkezi semtlerinden Mecidiyeköy’de konumlandırdıklarını ifade etti.
Quasar İstanbul projesi için lüks otel zinciri Fairmont Hotel ile güzel bir işbirliğine imza attıklarını kaydeden Özkan, projenin 1 Mart’ta resmi satışına başlayacaklarının bilgisini verdi.
OFİSLERE GÜÇLÜ TALEP VAR
Dünyadaki ilk Fairmont markalı ofisin bu projede yer aldığını kaydeden Özkan, ilk defa uluslararası bir firmaya politikasını değiştirttiklerini belirtti.
Ön talebin oldukça güçlü olduğunu kaydeden Özkan, özellikle yurtdışından Ortadoğu'dan güçlü bir taleple karşılaşıldığını belirtti.
''Bugün satmaya kalksak kulelerin biri bitmiş olurdu'' diyen Özkan, müşterilerin ofis gruplarına yoğun ilgisinin olduğunu ve ofisleri etap etap satışa sunacaklarını ifade etti. Avrupa'dan da talep gördüklerini bildiren Özkan, yüzde 30-35 oranında uluslararası talep olduğunu dile getirdi.
Özkan, taleplerin yüzde 60 ofis-yüzde 40 konut ağırlıklı olduğunun altını çizdi.
UCUZA SATMAYACAĞIZ
Özkan, ''Lansmana özel olarak fiyatlarımız 1 Nisan'a kadar geçerli olmak üzere belirlendi. 1 Nisan'dan itibaren yeni fiyatları açıklayacağız. Fiyatları indirmeyeceğiz, ucuza satmayacağız'' diye konuştu.
Grup olarak kendilerine yeni proje tekliflerinin geldiğini kaydeden Özkan, Levent-Zincirlikuyu aksında 3-4 talep olduğunu belirtti. Özkan, en büyük arzularının Boğaz'da proje yapmak olduğunu söyledi.
Özkan, mevzuatın izin verdiği ölçüde Fairmont'un erken aktivasyonunun söz konusu olabileceğini sözlerine ekledi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/dev-otel-zinciri-turkiyede/371797