Yazdır

'ABD'de enflasyon sorunu olmayacak'

Tarih: 21 Şubat 2013 - 07:58

Eski Minneapolis Fed Başkanı Stern, herhangi bir enflasyon felaketi öngörmediğini dile getirdi

ABD'nin eski Minneapolis Fed Başkanı Gary Stern, merkez bankasının büyümeyi teşvik etmek için ekonomiye para pompalamasından kaynaklanan bir "enflasyon felaketi"nin kapıda olmadığını savundu.
Fed'in parasal genişleme önlemlerinin ne faydaları ne de zararlarının "aşırı" olduğunu söyleyen Stern, "Fed'in gevşek para politikası oyun değiştirici değil" ifadeleriyle dikkat çekti.
Fed'in dün açıklanan son toplantısının tutanakları, birçok üyenin, bankanın aylık 85 milyar dolarlık varlık alım hızının değiştirilebileceğini düşündüğünü gösterdi.
İnsanların enflasyon felaketi ya da herhangi başka türde bir felaket kehanetinde bulunurken aşırı "olumsuz" bir tavır içinde olduğunu ifade eden Stern, bunun doğru olduğunu düşünmediğini belirtti.
Stern, merkez bankacıların bazen durumu doğru idare ettiğini, bu nedenle şimdiden bir yargıda bulunmak istemediğini dile getirdi.
Yine de olumlu sürpriz beklediğini söyleyen Stern, bu yılın sonu ya da önümüzdeki yılın başında "kuru laftan" fazlasının görüleceğini ifade etti.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abdde-enflasyon-sorunu-olmayacak/371594