Yazdır

Piyasalarda güveni artıracağız

Tarih: 20 Şubat 2013 - 10:35

SPK başkanı Vahdettin Ertaş, sermaye piyasasına olan güveni artırmayı istediklerini söyledi

Sermaye piyasalarının 2023 hedeflerine uygun bir şekilde yeniden yapılandırdıklarını söyleyen SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, "Sermaye piyasalarında daha şeffaf ve güvenilir bir dönem başladı" dedi.
NTV ve Cnbc-e ortak yayınında açıklamalarda bulunana sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, sermaye piyasasına olan güveni artırmayı istediklerini ve şirketler için finansman kaynaklarının çeşitliliğini artırmayı düşündüklerini söyledi. Ertaş, "Yeni yasa hazırlanırken küresel gelişmeler ve piyasanın ihtiyaçları dikkate alındı. Sermaye piyasasının bütün kuralları yeniden yazılıyor, bu yılın sonuna kadar tamamen bitmiş olacak" dedi.
Halka arzların sağlıklı bir şekilde devam etmesini istediklerini söyleyen Ertaş, "Önümüzdeki günlerde yeni araçları peyderpey uygulamaya koyacağız. Şirketlerimizin mutlaka sermaye piyasaları ile tanışmasını istiyoruz. Şirketlerimizin mutlaka halka açılmalarını tavsiye ediyoruz. Halka açık şirketlerimizin mutlaka kurumsal yönetim ilkelerine uymalarını tavsiye ediyoruz. Halka arz sürecinin hızlanarak devam etmesini hem istiyor hem de bekliyoruz. Yatırımcı sayısında önemli bir artış sağlayamadık" dedi.
Ertaş aracı kurum sektöründe yeniden yapılanma ihtiyacı olduğunu ve aracı kurumlara 'bir araya gelin' çağrısı yaptıklarını belirterek, "1 milyonluk, 3 milyonluk hatta 750,000 lira sermayeli aracı kurumlarımız var... Bizim hedeflerimiz, hayallerimiz büyük. Bu hedeflerimize de ancak büyük kurumsal yapılar, sermayelerle ulaşılabilir. Şunu söylüyorum; 1 milyonluk, 3 milyonluk, 5 milyonluk şirketlerde aracı kurum genel müdürü olmak yerine 10 milyarlık bir aracı kurumda çalışan olalım" diye konuştu.

 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/piyasalarda-guveni-artiracagiz/371493