Yazdır

Avrupa hisseleri düştü

Tarih: 18 Şubat 2013 - 19:48

Avrupa hisseleri üst üste 3. gün düşerek son bir ayın en uzun kayıp periyodunu gerçekleştirdi

Avrupa hisseleri, Carlsberg A/S gibi firmaların kâr beklentilerinin altında kalması ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Euro Bölgesi ekonomisine yönelik riskler gördüğünü açıklamasının ardından üst üste 3. gün düşüş yaşadı.
Carlsberg son 6 ayın en sert düşüşünü yaşadı. Telefonica SA Ağustos ayından bu yana en düşük fiyata gerilerken, Natixis SA Ağustos 2009'dan bu yana en sert çıkışını gerçekleştirdi.
Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:30'da yüzde 0.2 düşerek 286.72 puan olurken, üst üste 3. günü düşüşle kapattı ve son bir ayın en uzun kayıp periyodunu gerçekleştirmiş oldu. Gösterge endeksi buna rağmen ABD'li politikacıların bütçe konusunda anlaşmaya varmasıyla bu yıl şu ana kadar yüzde 2.5 yükseldi.
Zürih merkezli Coutts & Co. şef Avrupa yatırım yetkilisi Norman Villamin, "Yerel ekonomilerin zayıflığına baktığımız zaman kârlardan kaynaklanan hayal kırıklıkları çok büyük sürpriz teşkil etmiyor, ama yılın sonuna doğru bir istikrara kavuşurlar. Küresel hisse piyasalarında hâlâ yukarı yönlü bir eğilim var, ki bu şu an birinci endişedir, çünkü herkes işlemlerin aynı tarafında duruyor" ifadelerini kullandı.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/avrupa-hisseleri-dustu/371330