Yazdır

'Banka şube harçları kalkmalı'

Tarih: 30 Ocak 2013 - 19:31

TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin, bankalara 500 milyon liraya mal olan şube harçlarının kalkmasını istedi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Ekrem Keskin, birliğin değerlendirme toplantısında şube harçları hakkında önemli açıklamalar yaptı.
Keskin, bankalardan şube başına yıllık harç alınması için, "Şube harçlarının kaldırılmasını talep ediyoruz, bu olmazsa hangi dönemde şube açılıyorsa o dönemde harç alınmasını talep ediyoruz" yorumunu yaptı.
2010 yılında getirilen uygulamayla bankalardan açtıkları her şube başına yıllık 24 ile 48 bin lira arasında yıllık ücret alınıyor. Keskin, harçların bankalara maliyetinin 500 milyon lira olduğunu söyledi.Bundan önce bankalardan sadece şubeler ilk defa kurulurken harç alınıyordu.
'KREDİLER YÜZDE 14-16 BÜYÜR'
Bankacılık sektörü kâr artışının 2013 yılında yüzde 12-14 arasında gerçekleşmesini beklediklerini atkaran Keskin, kredi büyümesinin ise yüzde 14-16 arasında öngörüldüğünü söyledi. Bu oranlar 26 milyar liralık kâr ve 930 milyar lira krediye denk geliyor.
Keskin, "Tasarruf oranlarının artması durumunda 2013'te kredi büyümesinin bir miktar daha tolere edilebileceğini düşünüyorum" diye ekledi.
BANKACILIK SORUŞTURMASI
Keskin, 12 banka hakkında Rekat Kurumu'nda (RK) açılan soruşturmada bankaların savunma aşamasında olduklarını söyledi ve "RK'nın sektörü daha hassas değerlendireceğini tahmin ediyorum" dedi.
TBB Genel Sekreteri, "Bankacılık sektörünün Türkiye'de en rekabetçi sektör olduğunu biliyoruz, bilerek rekabetin ihlal edilmeyeceğini düşünüyorum" diye devam etti.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/banka-sube-harclari-kalkmali/369421