Yazdır

Avrupa hisselerinde durgunluk hakim

Tarih: 29 Ocak 2013 - 11:37

Avrupa hisse senetleri, şirket karları ve ekonomik veriler ile birlikte durgun seyrediyor

Avrupa hisse senetleri, şirketlerin karlarını açıklamaları ve Almanya'da tüketici güveni endeksinin yükseldiğini gösteren veri ile birlikte fazla bir değişiklik göstermedi. ABD endeks vadeli kontratları da fazla değişmezken, Asya hisse senetleri değer kazandı.
Chip tasarımcısı ARM Holdings Plc, Bank of America Corp.'un, şirketin güçlü bir 2013 için pozisyonlandığını kaydetmesinin ardından yüzde 0.8 prim yaptı. Software AG, dördüncü çeyrek karının ve gelirlerinin tahminlerin altında kalması ile birlikte yüzde 7.6 değer kaybetti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 09:39'da 289.72 puana geldi. Avrupa hisselerinin gösterge endeksi dün, ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri yükselirken, askıda konut satışlarında düşüş olmasının ardından 23 ayın zirvesi yakınlarında yatay seyretti. Endeks bu yıl şimdiye kadar, ABD'de kanun yapıcıların bütçe konusunda uzlaşmaya varmalarının ardından yüzde 3.6 yükseldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1'den az bir düşüş gösterirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 yükseldi.
Londra'da Capital Spreads traderı Jonathan Sudaria, "Piyasaların bu yıl halihazırda önemli kazançlar göstermesi ile birlikte, traderlar, alım ivmesinin sürmesi için, olumlu ipuçlarına ihtiyaçları konusunda daha talepkar oluyor," dedi ve "Bu çağrı, bu hafta açıklancak, Cuma günkü ABD tarım dışı istihdam dahil, bazı önemli ve piyasayı hareketlendirebilecek ekonomik verilerden yanıt bulacak" değerlendirmesinde bulundu.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/avrupa-hisselerinde-durgunluk-hakim/369243