Yazdır

5 yılda 300 milyon dolar kazanç

Tarih: 24 Ocak 2013 - 15:53

Yıldız Holding, Ar-Ge alanında satın alma planlıyor. Girişimin ardında ise İnovasyon Grup Başkanı Bilal Kaafarani

Uluslararası alanda 25 inovasyon ustasından biri olarak gösterilen Bilal Kaafarani liderliğinde tüm inovasyon çalışmalarını Northstar çatısı altında toplayan Ülker Ailesi’nin sahip olduğu Yıldız Holding, Global pazarın en yenilikçi şirketlerinden biri olmayı hedefliyor. Bu amaçla da yeni Ar-Ge projeleri ve şirketlerle anlaşma üzerinde çalışıyor. Bu girişimin ardında İnovasyon Grubu’nun başında bulunan Bilal Kaafarani var.
“Sürüden Ayrılmak” adlı kitabında inovatif CEO’larla yaptığı röportajlar sırasında Murat Ülker ile tanışan Bilal Kaafarani, bu ilişkilerini işe de taşıdı. Geçen yıl Murat Ülker’in davetiyle Yıldız Holding bünyesine İnovasyon Grup Başkanı olarak katılan Bilal Kaafarani, holding bünyesinde Ar-Ge projelerinin toplandığı Northstar şirketinin de yönetiminin başına geçti. Yıldız Holding İnovasyon Grubu Başkanı Bilal Kaafarani, grup şirketlerinin 300’e yakın çalışana bir yıl içinde ulaştığını ve 50 milyon dolarlık bütçeli Northstar’ın Yıldız Holding’e beş yılda 300 milyon dolar kazandırmayı hedeflediğini söylüyor.
Bilal Karaafani, bu yıl mevcut ürün yelpazesine yeni kategorileri eklemeyi planlıyor. Bu yıl ve 2014 yılında yeni kategori ürünlerini piyasaya sunacaklarını söyleyen Kaafarani, holding bünyesine dört yeni kategori kazandıracaklarını kaydediyor. Şirket satın alma ve birleşmelere de sıcak bakıyor. Şu anda 10 şirketle görüşen Northstar, yurt dışında faaliyet gösteren gıda alanında teknoloji konusunda Ar-Ge üreten şirketleri satın almak ya da ortaklık kurmak hedefinde. Şu anda anlaşma henüz tamamlanmasa da masada olan görüşmelerden birkaçının bu yıl içinde gerçekleşmesi planlanıyor. (Ekonomist)
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/5-yilda-300-milyon-dolar-kazanc/368802