Yazdır

Hukukçulara terör operasyonu

Tarih: 18 Ocak 2013 - 07:44

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 7 ilde başlatılan eş zamanlı operasyon kapsamında İstanbul'da 55, İzmir'de 17 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polisleri, sabah saatlerinde Okmeydanı, Şişli ve Mecidiyeköy'ün de bulunduğu bazı adreslere baskın yaptı.
Helikopter desteğinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri ile Halkın Hukuk Bürosu'nda çalışan 15 avukatın da aralarında bulunduğu 55 kişi gözaltına alındı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu, çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda, DHKP-C üyesi olduğu iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı.
Ankara'daki operasyon
Ankara'da terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla ÇHD Genel Merkezi ile Ankara Şubesi'nde arama yapıldı.
Aramaya savcı ve polislerin dışında dernek üyesi 5 avukat da eşlik ediyor.
Arama kararının Selçuk Kozağaçlı, Betül Vangölü Kozağaçlı ve Özgür Yılmaz'a ilişkin olduğunu ifade eden avukatlar, buna karşın bütün büronun aranmasına karşı çıktı. Selçuk Kozağaçlı, Betül Vangölü Kozağaçlı ve Özgür Yılmaz'ın evlerinde de arama yapıldığı bildirildi.

'Türkiye'nin AİHM üyeliği askıya alınsın'
Fransız Barolar Birliği, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 7 ilde bugün düzenlenen DHKP-C operasyonlarında 15 avukatın gözaltına alınmasını protesto eden bir basın açıklaması yayımladı.Fransız Barolar Birliği, "demokratik özgürlüklere yönelik aralıksız süren ihlaller" nedeniyle Türkiye'nin Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) üyeliklerinin askıya alınması çağrısında bulundu. Fransız Barolar Birliği Başkanı Christian Charriere-Bournazel tarafından yapılan açıklamada, bu tür tutuklamaların "sistematik hale geldiği" ve avukatların "siyasi nedenlerden ötürü" gözaltına alındıkları görüşü dile getirildi.  Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi olduğunun hatırlatıldığı bildiride, "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni umursamadığı" ve "demokratik özgürlüklere yönelik aralıksız ihlaller" nedeniyle, Türkiye'nin 1949 yılından bu yana üyesi olduğu Strasbourg merkezli Avrupa Konseyi ve Avrupa Konseyi'ne bağlı çalışan AİHM üyeliğinin askıya alınması talep edildi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/hukukculara-teror-operasyonu/368157