Yazdır

Son operasyon İtalyanlara

Tarih: 17 Ocak 2013 - 15:26

Ferit Şahenk, yeme- içme’deki yatırımlarına Mezzalu’na ile devam etti. İtalyan restoran zincirinin yüzde 70’ini satın aldı


 Doğuş Grubu yeme-içme sektöründeki yatırımlarına D.ream şirketi aracılığı ile devam ediyor. Eren Güler’in Hürriyet’teki haberine göre D.ream'in geçtiğimiz günlerde 11 şubeli İtalyan restoran zinciri Mezzaluna'nın yüzde 70 hissesini satın aldığı ortaya çıktı. İki taraf arasında imzalanan anlaşma şu anda Rekabet Kurulu'nun onayını bekliyor. 
D.ream'in CEO'su Levent Veziroğu, Mezzaluna ile ortaklığı kendilerinin istediğini belirtirken, "Çok oturmuş, sistemleri yerinde ve düzgün yönetilen bir şirket. Restorancılıkta önemli bir zincir halkası olduğunu düşünüyoruz. Markaya olan inancımız da güçlü. Bir şekilde ortaklık kurmak istedik, onlar olumlu yaklaştılar ve anlaştık" dedi.
Mezzaluna zincirinin sahibi Cihan Bingöl de D.ream ile ön anlaşma imzaladıklarını ve Rekabet Kurulu'nun onayını beklediklerini söyledi. Doğuş Grubu ile yaptıkları ortaklığın zinciri daha büyüteceğini söyleyen Bingöl, "Başka teklifler ve görüşmeler de oldu ancak Doğuş'la iyi bir sinerji yakalayacağımızı düşündük. Bu ortaklığın arkasındaki kuvvetli sermaye ile birlikte markaya büyük faydasının dokunacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/son-operasyon-italyanlara/368094