Yazdır

SPK’da ikinci büyük operasyon

Tarih: 14 Ocak 2013 - 12:33

Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi Başkanı Ethem Sancak görevinden alınarak yerine Kürşat Yılmaz atandı

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL
Aralık ayı sonunda Prof. Vedat Akgiray’dan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlık görevini devralan Vahdettin Ertaş, yeni çalışma arkadaşlarını belirlemeye başladı.
Yapılan yeni atamalarla SPK Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi Başkanı Ethem Sancak görevden alınırken yerine SPK Denetleme Dairesi Başkan Yardımcısı Kürşad Yılmaz getirildi. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre Vedat Akgiray döneminde kilit isimlerden biri olarak gösterilen Ethem Sancak, danışman sıfatıyla Ankara merkez ofiste görevlendirildi.
KÜRŞAT YILMAZ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖREVE BAŞLIYOR
1972 Trabzon Köprübaşı doğumlu Ethem Sancak, 1996 yılında SPK’da uzman yardımcısı olarak göreve başlamıştı. SPK’da uzman ve başuzman olarak görevlerde bulunan Sancak, Vedat Akgiray döneminde SPK Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi Başkanlığına getirilmişti.
Kürşat Yılmaz’ın önümüzdeki günlerde yeni görevine başlaması bekleniyor.
Bu arada, Kurul Üyelerinin görevleri de netleşti. Yeni görevlendirmelere göre Bekir Sıtkı Şafak Kurul İkinci Başkanı olurken, Bülent Görkem Kurul Başkanvekili, Prof. Nurullah Genç, Birol Küle, Himmet Karadağ, Murat Koç ise Kurul Üyesi oldu.
Borsagundem.com olarak yeni görevlerinde Kurul Üyeleri'ne ve Kürşat Yılmaz’a başarılar dileriz.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/spkda-ikinci-buyuk-operasyon/367762