Yazdır

Karşıyaka Galatsaray'a da acımadı

Tarih: 08 Aralık 2012 - 17:47

BBL'de Pınar Karşıyaka, Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker'in ardından Galatasaray Medical Park'ı da Arena'dan eli boş gönderdi.

Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Galatasaray Medical Park ile karşı karşıya geldi.
Sahadan 72-69 galip ayrılan Karşıyaka, rakibine ilk yenilgisini aldırdı. Robert Lee Dixon 27 sayı - 7 ribaundla galibiyette önemli rol oynarken, Bora Hun Paçun da 12 sayı - 10 ribaundla yıldızlaştı.
Sarı-Kırmızılı takımda ise Ender Arslan 6/9 üç sayı isabetiyle 20 sayı üretirken, Cenk Akyol da 12 sayıyla oynadı.
Galatasaray Medical Park ilk çeyrekte Ender Arslan ve Boniface Ndong’un sayılarıyla bir ara farkı 8 sayıya (11-19) kadar çıkarsa da Pınar Karşıyaka 8-2’lik seriyle ilk çeyreği 2 sayı geride tamamladı (19-21)
Maçın ikinci periyodunda iki takım da özellikle savunmada çok iyi performanslar sergilediler. Ev sahibi Robert Lee Dixon’la sayılar üretirken Sarı – Kırmızılılar karşısında oyunun bu bölümünde sadece bir kez öne geçebildi (32-31). Galatasaray Medical Park daha sonra üstünlüğü tekrar eline geçirdi ve soyunma odasına da 36-40’lık skorla girdi.
İkinci devrede Ender Arslan’ın skorer oyunun yanı sıra Cenk Akyol da skora katkı verince Galatasaray Medical Park son çeyreğe 52-59 üstün giren taraf oldu. Final periyodunda müthiş bir mücadele vardı. Sarı – Kırmızılı takım bir ara farkı 8’e kadar çıkarsa da Pınar Karşıyaka bitime 1 dakika kala öne geçti (67-66). Kalan dakikalarda Sarı – Kırmızılıların geri dönüş hamleleri işe yaramadı ve Pınar Karşıyaka sahadan 72-69 galip ayrıldı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/karsiyaka-galatsaraya-da-acimadi/364029