Yazdır

Şahenk şimdi de kedi köpek besleyecek

Tarih: 06 Aralık 2012 - 07:53

Gıda sektöründeki yatırımlarına hız veren Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, 2 milyar dolarlık pet pazarına girmek için kolları sıvadı

Son zamanlarda aldığı restoranlarla adından söz ettiren işadamı Ferit Şahenk, şimdi de gözünü kedi, köpek mamalarına dikti.
Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, bu yıl içinde Kahve Dünyası, NusrEt, Zuma gibi markalarla ortaklık kurarak gıda sektörüne adım atan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, yeni bir yatırıma hazırlanıyor. Şahenk'in bu defa hedefinde yıllık 2 milyar dolar ciroya ulaşan pet pazarı var. Yatırım öncesinde Türkiye'nin en büyük kedi ve köpek maması üretici ve pazarlamacılarıyla bir araya gelen Şahenk, bazı firmalarla prensipte anlaştı. Doğuş Grubu ile masaya oturan işadamlarının verdiği bilgiye göre Şahenk, lüks ve diyet mamalara yoğunlaşacak. Grubun hedefi kısa sürede pazarda en büyük oyuncu olmak. Bunun için butik ve özel çalışmalar da yürütecek olan Doğuş Grubu, lüks mama segmentine yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Projeler arasında sektöre pratik çözümler getirecek olan sanal bir platform oluşturmak da var. Doğuş Grubu'nun Petihtiyaç, Petburada, Juenpetmarket, Adresemama, Canpet gibi maraklarla görüştüğü ve pazarın önemli bir kısmını elinde tutan bu şirketlerin işbirliğine sıcak baktığı öğrenildi. Doğuş'un masaya oturduğu petihtiyac.com 16 yıldır sektörde faaliyet gösteriyor. Önde gelen veteriner kliniklerinden Şentürkler'e ait olan platformda mamanın yanı sıra sağlık ve pet gereçleri satılıyor. Yetkililer Doğuş Grubu ile görüştüklerini doğrularken, ayrıntılara ilişkin bilgi vermedi.
YÜZDE 245'LİK BÜYÜME
Türkiye pet pazarı yüksek performansıyla dikkat çekiyor. Sektör son üç yılda yüzde 245 büyüme gösterdi. Sadece kedi köpek maması değil, hamster'dan timsaha kadar çok sayıda özel mama satışı da yapılıyor. Bazı mamaların fiyatı 3 bin TL'ye kadar çıkarken, ürün çeşidi ise 6 binden fazla.
DEVLER PAZARI BÜYÜTÜR
Doğuş Grubu'nun pet sektörüne gösterdiği ilgi pazarda heyecan yarattı. Türkiye'nin en büyük üretim tesislerinin de sahibi olan Tropikal Pet CEO'su İzzet Saban, yatırımla ilgili şunları söyledi: "Sektörde yeni ve güçlü markaların olması bizim ve son tüketici için olumlu bir durum. Çünkü güçlü rakiplerin faaliyet gösterdiği sektörler her zaman daha hızlı büyür. Bu nedenle Ferih Şahenk'in sektörümüze yatırım yapması bizi mutlu eder. Bu durum kaliteli rekabeti ve büyümeyi hızlandıracaktır. İstatistiklere göre sektörümüzün büyüme hızı genel ekonominin önünde ilerliyor."
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/sahenk-simdi-de-kedi-kopek-besleyecek/363776