Yazdır

BDDK Başkanını şaşırtan genel müdür

Tarih: 05 Aralık 2012 - 07:31

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mukim Öztekin'i banka satışındaki onay hızıyla hangi genel müdür şaşırttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, Türkiye’de banka satışları için onay süresinin en az 6 ay ile bir yıl arasında değiştiğini hatırlatarak, “Ancak Denizbank’ta durum farklı oldu. Rus Sberbank’a satış onayı 2 ay gibi çok kısa bir sürede verildi. Bunun iki temel nedeni var; biri Rus Merkez Bankası’nın Sberbank’ın ana ortağı olması. Diğeri de Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in hızı” dedi.
MEKİK DİPLOMASİSİ
Sberbank’ın DenizBank hisselerini devralması dolayısıyla, dünyaca ünlü şef Valery Gergiev yönetimindeki Mariinsky Tiyatrosu Senfoni Orkestrası’nın da bir performans sergilediği gecede Hürriyet’e konuşan Öztekin, Hakan Ateş’in, onay sürecinde işlemleri çok sıkı takip ettiğini belirterek, “Hakan Bey’in azmi ve hızı beni de şaşırttı. Hakan Bey, bu süreçte adeta mekik diplomasisi uygulayarak, Rusya-Türkiye arasında gerekli tüm işlemleri hızla tamamladı” diye konuştu.
BELGELER ZAMAN ALIYOR
Türkiye’de bankacılık Kanunu gereği, banka satışlarında gerekli belgelerin toparlanmasının zaman alabildiğini kaydeden Öztekin, şunları söyledi: “Bizim arzumuz satış anlaşmaları yapılmış işlemlerin arafta beklememesi yönünde. Tarafların gerekli işlemleri tamamlaması durumunda biz de kurum olarak gerekli adımları atmaktan geri kalmıyoruz.” 
ÇOK SIKI ÇALIŞTIK
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, bankanın satışının onayı sürecinde Denizbank’ın tüm yönetim ekibinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek, “Sberbank tarafında da, bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Gorkov ile çok sıkı çalıştık. Ayrıca BDDK tarafı da bize çok büyük destek verdi. Hiç bir sorumuz yanıtsız kalmadı, istediğimiz her an kurum yetkililerine ulaşıp yardım alabildik” değerlendirmesini yaptı. Denizbank’ın Belçika-Lüksemburg merkezli Dexia’dan Rus Sberbank’a satışı 8 Haziran 2012’de duyurulmuş, BDDK da satışa 28 Eylül 2012’de onay verdiğini açıklamıştı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bddk-baskanini-sasirtan-genel-mudur/363641