Yazdır

Turkcell mahkemeye başvurdu

Tarih: 02 Ağustos 2012 - 08:17

Turkcell ABD Mahkemesinden MTN'nin irandaki anlaşmasına yönelik davasının kabulünü istedi

Turkcell Iletisim Hizmetleri AS, dün ABD mahkemesine başvuruda bulunarak Güney Afrika Merkezli mobil telefon şirketi MTN Group aleyhine açtığı davanın kabulünü isteyerek ABD Mahkemesinin MTN Group'un İran'daki kablosuz iletişim ağları anlaşması konusunda yetkili olduğunu öne sürdü. Kurumun başvurusunda MTN'nin bu anlaşmayı sağlarken rüşvet verdiği iddiaları dile getirildi ve bu anlamda ABD Mahkemesinin yetki alanına giren konular olduğu öne sürüldü.
Turkcell'in avukatI David Farber, mahkemeye başvurusunda MTN'nin konuyu ABD şirketi olmayan iki şirketin ticari anlaşmazlığı gibi gösterildiği belirtilerek bunun bir ticari anlaşmazlık değil bir rüşvet ve yolsuzluk konusu olduğu dile getirildi ve durumun bir ticari anlaşmazlık olarak görülmesinin rüşveti ticaretin bir yolu olarak göstereceği belirtildi.
Turkcell, Güney Afrikalı MTN'nin İran'da GSM telefon hattı işletmesi için düzenlenen ihalede rüşvet verdiğini ve yolsuzluk yaptığını iddia ederek 28 Mart tarihinde MTN aleyhine ABD'de dava açmış ve 4.5 milyar dolarlık zarara uğradığını belirterek bu zararın tazmin edilmesini istemişti.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/turkcell-mahkemeye-basvurdu/357167