Yazdır

Seçim 20 Eylül'de... Kimler aday olacak?

Tarih: 31 Temmuz 2012 - 03:20

TSRŞB'nin seçimli olağanüstü genel kurulu 20 Eylül'de yapılacak. Başkanlık için kimler aday olacak

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nin (TSRŞB) seçimli Olağanüstü Genel Kurulu 20 Eylül'de yapılacak. Yeni dönemde Birliğin organları arasına eklenen Hayat Dışı Yönetim Komitesi, hayat dışı şirket temsilcileri tarafından, Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi ise hayat ve emeklilik şirket temsilcileri tarafından seçilecek dokuz üyeden oluşacak. Birlik başkanı ile disiplin ve denetim kurulu üyeleri ise Birliğe üye tüm sigorta ve emeklilik şirketlerince belirlenecek.
Hayat Dışı ve Hayat Emeklilik yönetim komitelerinin seçiminde, beş üye ilgili alandaki prim üretiminde ilk ona giren şirketler, üç üye yine ilgili alandaki ilk on dışında kalan şirketler ve bir üye ilgili alanda ağırlıklı olarak çalışan reasürans şirketleri arasında yapılan ve ilgili alanda faaliyet gösteren tüm şirketlerin katıldığı seçimle belirlenecek. Hayat veya emeklilik alanında ilk ona giren şirketler tespit edilirken, seçim yılından bir önceki yıl sonu kapanmış prim ve katkı payı toplamı dikkate alınacak. İlgili alanda ağırlıklı olarak çalışan reasürans şirketinin bulunmaması veya ilgili komite üyeliğine aday olmamaları halinde ise reasürans şirketlerine ayrılan kontenjan ilk ona giren şirketler kontenjanına eklenecek. Böylelikle bu şirketlerin kontenjanı beşten altıya çıkarılacak.
Yukarıda belirtilen dağılımı sağlayacak sayıda gruplardan aday çıkmaması halinde, gruplar arasındaki dağılım Genel Kurul’ca kararlaştırılacak.
Yeni düzenleme ile Birlik Başkanlığı doğrudan şahsa bağlı olup, bunun dışında kalan, Hayat Dışı Yönetim Komitesi, Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi, Disiplin Kurulu ve Denetim Kurulu üyelikleri, üye şirkete bağlı olacak. Bu uygulama ile yedek üye uygulamasına son verilirken, Birlik Başkanı haricinde, Birlik organlarına seçilen kişilerin şirketleriyle ilişiğinin kesilmesi durumunda, bu kişinin yerine üye şirketçe yeni bir isim belirlenebilecek. Her üye şirket, Genel Kurul’ca seçilecek olan organların sadece birine aday olabilecek.
Peki Birlik yönetimine kimler adaylığını koyacak? Hepsi ve daha fazlası Finans Gündem'de olacak. www.finansgundem.com
BARIŞ BEKAR
[email protected]

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/secim-20-eylulde-kimler-aday-olacak/356821