Yazdır

'Türkiye finans devlerinin rotasında'

Tarih: 23 Temmuz 2012 - 06:54

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'yi Asya'nın en büyük finans merkezlerinde anlattıklarını söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya’nın en büyük iki finansal merkezi olan Singapur ve Hong Kong’da Türkiye’yi uluslararası yatırımcılara anlattıklarını belirterek, “Türkiye hakkında bilgi verdiğimiz yatırımcılar portföylerinde Türkiye’nin daha da önem kazanacağını belirttiler ve gelişmekte olan ülkeler arasında Kore ve Meksika ile birlikte ülkemize de ağırlık verdiklerini görüşmelerde ortaya koydular” dedi.
‘Daha çok yatırım gelecek’
Şimşek, yaklaşık 4 gün süren temasları çerçevesinde meslektaşı Hong Kong Maliye Bakanı’nın yanı sıra uluslararası birçok yatırımcı ile biraraya geldiğini belirterek, “Temaslarımız sürecince Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda daha fazla uluslararası yatırımcı çekeceğini gördük” diye konuştu.
Bilanço büyüklükleri 200 ile 300 milyar dolar arasında değişen yatırımcılar arasında Singapur Yatırım A.Ş., Temasek Fonu ve Hong Kong Merkez Bankası gibi devlerin de yer aldığını kaydeden Şimşek, “Görüşmelerde şirket CEO’ları ve grup fon yöneticileri ile biraraya geldik. Temasek Fonu’nun CEO’su ve aynı zamanda Singapur Devlet Başkanının eşi olan Ho Ching de görüştüğümüz önemli isimler arasında yer aldı” dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/turkiye-finans-devlerinin-rotasinda/356112