Yazdır

Çabukel BDDK’ya mı geçiyor?

Tarih: 18 Temmuz 2012 - 12:02

TMSF’nin ağır toplarından Rıdvan Çabukel’in müşavirliğe getirilince izne ayrılması finans kulislerini hareketlendirdi

TMSF Başkan Yardımcılığı görevinden alınıp müşavirliğe atandığı ortaya çıkan Rıdvan Çabukel’in istifaya hazırlandığı söylentileri finans kulislerinde bomba etkisi yaptı. Finansgundem.com olarak yaptığımız araştırmada Çabukel’in iki haftadır izinde olduğunu öğrendik. Şu ana kadar bir istifanın ise söz konusu olmadığı ifade edildi.
Şakir Ercan Gül’ün yeniden TMSF Başkanlığı'na atanmasından kısa bir süre sonra Çabukel'i, Başkan Yardımcılığı'ndan alıp müşavir olarak ataması bu söylentilerin yayılmasının nedeni olarak görülüyor. Finans kulislerinde bu değişiklik tenzili rütbe olarak yorumlanıyor. Ancak, uzun süredir TMSF içerisinde Çabukel’in BDDK’ya geri dönmek istediği konuşuluyordu.
Yeni BDDK Başkanı Mukim Öztekin’e yakın bir isim olarak bilinen Rıdvan Çabukel, TMSF’ye BDDK’dan gelmişti. Öztekin’in, Kurul’da uzmanlık yapmış, bu yapıyı çok iyi bilen yakın arkadaşını yanına alarak BDDK’daki hâkimiyetini artırmak isteyebileceği belirtiliyor.
Şu anda kesinleşmiş bir durum yok, ancak tatile çıkan Çabukel’in tekrar TMSF’ye dönüp dönmeyeceği de bilinmiyor. Kulislerde kısa sürede yeniden BDDK’ya geçeceği konuşuluyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/cabukel-bddkya-mi-geciyor/355761