Yazdır

9 liradan 1.70 liraya düşen hisse

Tarih: 18 Temmuz 2012 - 08:23

Patronlar neredeyse ellerindeki tüm hisseleri satışa çıkardı. Hisseler 9 liradan 1.70 liraya düştü

Ataç hisselerinde bitmek bilmeyen satış devam ediyor. Bir ayı aşkın süredir devam eden ortak satışının sonuncusu dün gerçekleştirilmiş. Kamuoyu da, satışı bugün Hüseyin Çalık'ın KAP'a yaptığı açıklama ile öğrendi. Birkaç gündür hissede yaşanan yukarı hareketin nedeni de ortaya çıkmış oldu. Son günlerde 1.90 lira seviyesinden hızla yukarı giden hisseler yine ortak satışıyla sert düşüşe geçti.
Hüseyin Çalık, 1.90 lira seviyelerinden 2 milyon 750 bin adet satış yaptığını duyurdu. Çalık, yaklaşık 5 milyon 300 bin lirayı cebe indirirken, bugün yüzde 9 gibi rekor oranda değer kaybeden hisseler 1.70 lira oldu. Mayıs ayı ortasında bu hisseler 9 lira seviyesindeydi. Üst üste gelen ortak satışları hissede sert düşüşlere neden oldu.
Bu arada, hissede yaşanan her sert yukarı hareketlerden sonra ortak satışı gelmesi ise yatırımcıların dikkatini çekiyor. SPK'nın hissede yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle inceleme yaptığı biliniyor. Haklarını aramak isteyen yatırımcılar da SPK'ya başvuruyor.
4.80 liradan halka arz edilen Ataç hisselerinin önce 9 liraya fırlaması, ardından ortak satışlarıyla 2 liranın altına gerilemesi ve patronların hisse satmaya devam etmesi yatırımcıların tepkisine neden oluyor.
Ataç ortakları aralıksız yüklü miktarda hisse satışını sürdürürken, şirketin iştiraki Anteks'in halka arz çalışmaları ise devam ediyor. 
ATAÇ’TAN AÇIKLAMA
Haberimizin ardından Ataç İnşaat adına şirket avukatınca yapılan açıklamada, Hüseyin Çalık tarafından borsaya yapılan bildirimde hisse satışından elde edilecek gelirin şirkete sermaye avansı olarak konulacağı bilgisine yer verildiği belirtildi.
Genellikle ortak satışlarından elde edilen gelir hisseyi satan kişinin hesabına geçer. “Ataç’ta bitmeyen satış” başlıklı haberde yer alan, patron satıştan elde ettiği parayı kendi hesabına geçecek şeklindeki değerlendirme de bunun karşılığı olarak kullanılmıştır.
www.borsagundem.com

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/9-liradan-170-liraya-dusen-hisse/355701