Yazdır

Birleşme süreci tamamlandı

Tarih: 02 Temmuz 2012 - 12:49

American Life ve MetLife Emeklilik tek çatı altında birleşti

Amerikan sigorta devi MetLife Türkiye’de Deniz Emeklilik ve American Life Hayat Sigorta ile olan entegrasyon sürecini tamamladı. Her iki şirket de hukuki olarak MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş. adını alarak tek bir “MetLife” markası altında ve MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Genel Müdürü Deniz Yurtseven’in liderliğinde faaliyet göstermeye başladı.
Nihai birleşmeye varıncaya kadar, pek çok aşamadan geçildi: Deniz Emeklilik’in ticari unvanının 2 Nisan 2012 itibarıyla MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş. olarak değişmesinin ardından son adım olarak her iki şirket de aynı çatı altında birleşti. Böylelikle MetLife’ın Türkiye’deki yeni yapılanması tamamlanmış oldu. MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Genel Müdürü Deniz Yurtseven, “Hedefimiz sektörde ilk 5’te yer almak” dedi.
Hizmet yelpazesi genişledi
MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Genel Müdürü Deniz Yurtseven, MetLife olarak iki büyük sigorta şirketinin gücüyle hayat, ferdi kaza sigortası ve bireysel emeklilikte müşterilerine en iyi çözümü sunmayı hedeflediklerini kaydetti. Yurtseven, “Sektörde ilk 5 içinde yer almak istiyoruz. Bugün itibarıyla MetLife acenteleri, DenizBank şubeleri, kurumsal satış ve direkt pazarlama kanalları ile müşterilerimize ulaşacağız. MetLife Türkiye, bireysel emeklilik planlarının yanı sıra, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası hizmetlerini de sunuyor olacak. Özellikle ferdi kaza branşında hem geniş ürün yelpazemiz hem de çoklu satış noktalarımızla ürünlerimizi sunarak hayat sigortası şirketleri arasında ferdi kaza prim üretiminde lider olmayı hedefliyoruz” dedi.
Alternatif dağıtım kanallarını kullanarak ürün ve hizmetlerini sunmaya devam edeceklerini kaydeden Yurtseven, “Hedeflerimiz arasında kurumsal anlamda firmalara özel çözümler sunan güçlü bir çözüm ortağı olmak, banka kanalının yanı sıra acente kanalıyla da büyümek var. Birleşme sürecinin tamamlanmasının, sektörümüze ve Türkiye Ekonomisi’ne hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Birleşmenin hikâyesi
MetLife Inc., 1 Kasım 2010 tarihinde American Life Insurance Company’yi (Alico) AIG’den (American Int’l. Group); 3 Ekim 2011 tarihinde ise DenizEmeklilik ve Hayat hisselerini DenizBank’tan satın alma işlemlerini tamamlamıştı. MetLife Inc.’e bağlı iki şirketin Türkiye’deki entegrasyon ve birleşme çalışmaları 2011 Ekim ayından bu yana devam ediyordu. Atılan son adımla birlikte MetLife’ın Türkiye operasyonları tek çatı altında toplandı.
Acenteler bireysel emeklilikte devreye girdi
Daha önce yapılan anlaşma uyarınca MetLife Türkiye risk, tasarruf ve emeklilik çözümlerini Türkiye ile buluşturmak üzere Türkiye’de banka sigortacılığının en iyi aktörlerinden olan DenizBank şubelerini 15 yıl boyunca ana dağıtım kanalı olarak kullanacak. American Life ile birleşme ile birlikte acente kanalından da bireysel emeklilik ürünlerini sunmaya başlayan MetLife’ın 7 il ile 4 irtibat ve eğitim ofisinde faaliyet gösteren 150 acentesi bulunmaktadır. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kayseri, Adana ve İzmit'teki acente ofisleri ile MetLife yeni dönemde bireysel ve kurumsal müşterilere oldukça geniş bir yelpaze içinde emeklilik, hayat ve ferdi kaza sigortası ürünleri sunuyor olacak.
MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş.’nin resmi web sitesi olan www.metlife.com.tr artık her iki şirketi de yansıtıyor, tüm hizmetlerini ve yeni yapılanmayı kapsıyor. MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş. İstanbul Kavacık’ta bulunan Anadolu yakasının ilk Leed Gold Sertifikalı yeni ofis binasında faaliyette bulunuyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/birlesme-sureci-tamamlandi/354214