Yazdır

Marsh’ın jokeri Türk CEO

Tarih: 27 Haziran 2012 - 17:54

Risk yönetimi ve sigorta broker'lığının dünyaca ünlü markası Marsh’ın Endonezya'daki Türk CEO'su Atınç Yılmaz, şimdi Dubai’de

Global şirketlerin üst düzey yönetimindeki Türk profesyonellerin sayısı son yıllarda giderek artıyor. Özellikle bankacılık ve IT sektörlerinde daha çok gözlenen bu durum, yavaş yavaş diğer sektörlere doğru yayılıyor.
Bunun son örneklerinden biri de, risk yönetimi ve sigorta broker’lığı alanında dünyada 100'ü aşkın ülkede faaliyet gösteren Marsh’ta yaşandı. Marsh'ın Türkiye'deki şirketi Marsh Türkiye'nin yöneticilerinden Atınç Yılmaz, 2009 Nisan’ında Endonezya Marsh'a CEO olarak atanmıştı. Yılmaz şimdi de Marsh Birlesik Arap Emirlikleri Ofisi’nin CEO’luğuna getirildi.
Endonezya’nın cirosu yüzde 100 arttı
Marsh Türkiye’deki 13 yıllık çalışmanın ardından Endonezya CEO’luğuna atanan Atınç Yılmaz, aynı zamanda şirket tarihinde bu düzeyde rol alan ilk Türk yönetici oldu. Yılmaz’ın Asya bölgesinin önemli ofislerinden Endonezya’nın başına gelmesiyle Endonezya’nın cirosu yüzde 100’ün üzerinde arttı.
Finansgundem.com’a konuşan dahi Türk, “Pazarda ikinciyken, açık ara liderlik konumunu ele geçirdik. Geldiğimde 70 milyon dolar olan prim ciromuz, bıraktığımda 170 milyon dolardı. Hatta Marsh Endonezya, Marsh Asya’da en hızlı büyüyen ülke unvanını aldı. Bölgenin hızlı büyüyen ekonomilerinden Çin’i bile geçtik” dedi.
15 Haziran’da Dubai’ye yerleşti
Art arda gelen büyük başarıların sonucu Marsh’ın en önemli ofislerinden Marsh Birlesik Arap Emirlikleri’nin CEO’luğunu üstlenen, aynı zamanda Dubai ve Abu Dhabi ile diğer Arap Emirlikleri’nden de sorumlu olan Atınç Yılmaz, 15 Haziran itibari ile Dubai’ye yerleşti. Marsh’ın Birleşik Arap Emirlikleri Ofisi, Orta Doğu ve Avrupa’daki en büyük Marsh ofislerinden ve Endonezya’nın 3 katı büyüklüğünde. Sahip olduğu prim cirosu ise yaklaşık 500 milyon dolar...

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/marshin-jokeri-turk-ceo/353766