Yazdır

İşte yeni eğlenceniz

Tarih: 20 Haziran 2012 - 09:34

Microsof, uzun süredir merakla beklenen tablet bilgisayarı “Surface”ı tanıttı. Surface bir eğlence cihazı…

Apple’ın iPad’inde tüketicinin şikayet ettiği hatalardan ders alınarak piyasaya sürelen Surface için uzmanlar “Microsoft markasına seksi bir sırt ekledi” diyor. Surface’in tablet bilgisayar tecrübesini yeniden yaratacağına kesin gözüyle bakılıyor. İki model olarak üretilen tabletlerden “Microsoft Surface for Windows RT” ARM/Windows RT tabanlı, diğeri “Microsoft Surface for Windows 8 Pro” ise x86/Windows 8 Pro tabanlı olarak tasarlandı. İkisi de 10.6 inçlik ekranla (HD ve full HD) ön ve arka kameralara sahip çoklu dokunmatik ekranlı tabletlerde, modeline göre Micro SD kartı, USB yuvası, mini DisplayPort ve video çıkışı bulunuyor. Özel magnezyum kasası sayesinde oldukça ince (9.3 mm ve 13.5 mm) olan yeni cihazların ağırlığı 676 ve 903 gram.
Dokunmatik klavye
Yeni bir özellik olarak dahili stant da yerleştirilen her iki model için aksesuar olarak mıknatısla tutturulan dokunmatik klavye bulunuyor. Bu klavye aynı zamanda ekranı koruyor. Surface, Apple’ın iPad tabletleriyle ilgili eleştirileri dikkate alarak, daha iyi içerikle hazırlanmış tablet olarak algılanıyor. Örneğin USB girişi olmaması, iPad’in en çok eleştirilen kusurlarından biri olarak sayılıyordu. Surface, çıkarılabilir lastikli klavyeye sahip ve bu aynı zamanda tabletin kılıfı olarak da kullanılabiliyor. Microsoft, modeline göre 32 ila 128 GB dahili hafıza seçenekleriyle piyasaya çıkacak tabletlerin ABD’deki satış fiyatlarının model özelliğine göre 499 ile 829 dolar olacağını da açıkladı.
Artık farklı bir dünya
Microsoft, Surface’ın giderek önemi artan mobil bilgisayar pazarında majör bir rol üstleneceğine kesin gözüyle bakıyor. Uzman analist Carolina Milanesi, “Şimdi söyledikleri ‘Bu artık farklı bir dünya’ ve Microsoft markasına seksi bir sırt ekliyorlar” dedi.
Tüketicilerde heyecan yarattı
iPAD’lere kıyasla daha büyük ekranı ve tablet tecrübesini baştan yaratacağı iddiasındaki içeriğiyle tüketicide heyecan yarattı. Uzmanlar, tablet piyasasındaki savaşın iyice kızışacağına kesin gözüyle bakıyor. Uzmanlar, Surface’ın ekranının video izlemek için son derece iyi olduğunu vurguladılar.
Verimli eğlence cihazı
MICROSOFT, CEO’su Steve Ballmer, Surface’ın bir eğlence cihazı olacağını belirterek, “Bilgisayarlarda olmazsa olmaz verimlilikten ödün vermeyen bir eğlence cihazı” dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/iste-yeni-eglenceniz/352923