Yazdır

Yabancı CEO’lar daha mı agresif?

Tarih: 19 Haziran 2012 - 12:01

BES'de tatlı rekabeti yabancı CEO'lar mı bozuyor?

Geçen sayımızda sigorta şirketleriyle birlikte üst düzey yöneticilerin de yabancılaştığını yazmıştık. Ancak yabancı CEO’ların avantajları kadar dezavantajları olduğuna dair bir telefon aldık. Örneğimiz BES şirketleriyle ilgili...
Yabancı CEO’ların çok agresif davrandıklarını söyleyen bir şirketin yöneticisi, “Çünkü onlar bu pazara gelip geçici bakıyor. Onun için de BES’in büyümesinden çok hedefleri tutturmaya yönelik faaliyetlerde bulunuyorlar. Örneğin ING Emeklilik, son zamanlarda en fazla aktarım yapan şirketlerin başında geliyor” dedi.
Elbette biz bu aktarımları, yani portföylerin başka bir sigorta şirketine taşınıp taşınmadığını göremiyoruz. Ama bir yöneticinin bu sitemini de aktarmadan geçemedik. Daha önce de yabancı CEO’larla yönetilen Fortis (Cardif), Groupama Emeklilik gibi şirketler aktarımlara teşvik veriyordu. Şu anda yerli yöneticilerle yönetildiklerinden midir bilinmez ama aktarımlara sıcak bakmıyorlar.
BES’te katılımcıların şirket değiştirmesi serbest. Ancak şirketlerin toplu aktarımları teşvik etmesi yasak. Nitekim Hazine, gerekirse bu konuda şirketlere ceza bile kesiyor. Bu durumu hatırlattığımızda aynı yönetici şu yanıtı verdi:
“Hazine ceza kesse ne olacak ki? Ceza iki yıl sonra kesiliyor. O da 20 bin lirayı geçmiyor. O zamana kadar buradaki CEO hedeflerini tutturmuş, bonusunu almış olarak başka bir ülkeye transfer oluyor.”
Akıllı Yaşam Dergisi

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yabanci-ceolar-daha-mi-agresif/352824