Yazdır

Irak'ta santral anlaşması tamam

Tarih: 07 Haziran 2012 - 17:10

Irak'ın Erbil kentinde 1000 megavatlık (MV) elektrik santralinin yapımı için anlaşma imzalandı

Iraklı Kar Grup, Türk şirketi Rönesans ve Çek şirketi PSG'nin yapımını üstleneceği santral için Çek devlet bankasının da katılımıyla anlaşma Erbil Saad Abdullah konferans salonunda imzalandı.
Toplam 1000 MV'lık santralin inşasına ilişkin imza törenine Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani ile Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Martin Kuba da katıldı.
Barzani, burada yaptığı konuşmada, bölgede refah düzeyini ve insanların ihtiyaçlarını yerine getirmek için çabaladıklarını dile getirerek, ''Bugün özel sektör ve yabancı bir bankanın desteğiyle enerji konusunda bir anlaşma töreninde bulunmaktan çok mutluyum. Bölgemiz için bu kadar önemli ve stratejik işlerin imza törenlerinde bulunmaktan şeref duyuyorum'' dedi.
yabancı bir devlet bankası ile özel sektörden şirketlerin anlaşma imzaladığı bugünün tarihi bir gün olduğunu belirten Barzani, ''Eskiden 200 MV elektriği Türkiye'den alıyorduk. Fakat şimdi sevinerek elektirik üretimimizin 2050 MV'a ulaştığını söyleyebiliyorum'' diye konuştu.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/irakta-santral-anlasmasi-tamam/351638